Nieuw vegan concept opent in Tilburg deze week: De Falafelbar

de falafelbar

Liefhebbers van falafel kunnen hun hart ophalen. Dinsdag 19 mei opent om 12:00 uur De Falafelbar. Gezien de coronaperikelen in eerste instantie nog alleen om af te halen of thuis te bezorgen, maar later ook om te bezoeken. 

De maaltijden van De Falafelbar zijn te bestellen via Thuisbezorgd.nl en Deliveroo. Op de menukaart vind je verschillende vegan lekkernijen. Extra leuk: ze werken zoveel mogelijk met producten van lokale ondernemers. Denk bijvoorbeeld aan hand gerold brood van de Arabische bakker.

De Falafelbar

Op het menu vind je verschillende vegan lekkernijen. Van een pita met heerlijke falafel tot fantastische hummus. Achter het vegan concept zit hospitatitygroep Les Commis Group, muziek productiehuis Kloud Select en foodconcept ontwikkelaars Atelier Kokumi. De laatstgenoemde is ook verantwoordelijk voor BAO en Scotti’s die momenteel in BANK15 zijn gevestigd.

De Falafelbar is een vegan concept met lichte maar toch vullende gerechten met frisse invloeden uit het Midden-Oosten. Hoofdmoot is uiteraard verse falafel. Deze gefrituurde balletjes van gestampte kikkererwten en verschillende specerijen worden geserveerd als vegan snack in een pitabroodje en op zichzelf met een dipsaus. Of als combigerecht.

De initiatiefnemers vinden dat falafel in Tilburg, ondanks het gevarieerde foodaanbod in de stad, nog onderbelicht is. Hoewel het concept volledig vegan is, garanderen ze: iedereen gaat dit lekker vinden.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom De Falafelbar? Zorg dan dat je ze volgt op Facebook en Instagram.