Nieuw Willemsplein krijgt gezicht: 22 bomen geplaatst

Het Tilburgse stadshart wordt flink aangepakt. Zo ook het Willemsplein voor het bekende Paleis-Raadshuis. Nadat eerder het stadskantoor werd opgeleverd, zijn ze nu druk bezig met de voltooiing van dit plein. Zo wordt het plein compleet vergroend. Er zijn de afgelopen dagen 22 bomen geplaatst. Lees snel verder.

Plein in juni klaar

De nieuwe bomen die zijn geplaatst zijn allemaal ‘oude’ bomen die de ruimte krijgen om flink te groeien. Voor het planten van de bomen waren meerdere vrachtwagens en zelfs een hijskraan nodig. De volgende stap in de herontwikkeling van het plein is de bestrating. Deze werkzaamheden duren tot eind mei 2023, waarna de verlichting, enkele prullenbakken en verschillende bankjes worden gerealiseerd. Het plein moet in juni 2023 klaar zijn.

Het plein is straks helemaal van deze tijd. Dat betekent onder andere dat het regenwater wordt opgevangen en wordt hergebruikt. Ook wordt het plein straks een aantal keer per jaar gebruikt voor grote evenementen, zonder dat het ten koste gaat van de bomen op het plein. Later worden er overigens nog 35 bomen geplaatst in fase twee van de Stadsforum aanleg.

Meer informatie

Wil je meer weten van de plannen rondom het Stadsforum? Check dan de website van de gemeente.