Tiwos realiseert woonvoorziening voor mensen met psychische problematiek

Nieuwbouw Chapeau

Tiwos en Chapeau Woonkringen gaan aan de Goirkestraat in Tilburg een kleinschalige woonvoorziening realiseren voor mensen met een psychische problematiek. Het ontwerp is definitief, vergunningen zijn verleend en de aannemer is bekend. Medio maart 2017 gaan de bouwwerkzaamheden van start.

Woonvoorziening

Samen met DAT Architecten en Chapeau is een ontwerp gemaakt voor een woonvoorziening voor 19 bewoners. Het woongebouw komt op de hoek Goirkestraat/Wittebollestraat. De hoofdingang bevindt zich aan de Goirkestraat. Het gebouw krijgt drie tot vier bouwlagen en sluit qua uitstraling aan op de bestaande bouw in de omgeving. Alle appartementen hebben een eigen voordeur en eigen keuken en sanitair. Daarnaast zijn er gemeenschappelijke ruimtes.

Chapeau Woonkringen en Tiwos hebben omwonenden uitgebreid geïnformeerd. De bouwplannen zijn besproken met een bewonersgroep uit de buurt, waarbij verschillende aandachtspunten aan bod zijn gekomen, zoals de hoogte van het gebouw, parkeren, gebruik van de tuin, bewoners en zorgen over mogelijke overlast.

Planning

Medio maart 2017 start Hendriks Coppelmans Bouwgroep uit Uden met de bouwwerkzaamheden. Naar verwachting wordt het gebouw begin 2018 opgeleverd. Chapeau zorgt voor de selectie van de bewoners en de dagelijkse begeleiding.