Nieuwe 90% zuinigere LED-feestverlichting op de Korvelseweg

In het kader van de actie “wat ledje?” heeft de ondernemersvereniging Korvel Vooruit in samenwerking met de gemeente Tilburg en met ondersteuning van Osram een primeur voor Tilburg en als een van de eerste in Nederland: de lampen van de bestaande feestverlichting te vervangen door ledlampen.

Deze actie in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een bekroning van de al enkele jaren lopende samenwerking tussen ondernemersvereniging en de gemeente Tilburg om van het lint Korvel Winkelstraat weer een winkelgebied met allure te maken .

Dit voorlopige hoogtepunt wordt tevens als start gezien van het in de praktijk brengen van het recent door de gemeenteraad aangenomen lintenplan ter ondersteuning van de bedrijvige linten .

Ondernemersvereniging Korvel Vooruit is zeer verheugd over deze gebeurtenis en ziet een grote verbetering in de samenwerking met de gemeente. Het lintenbeleid onder leiding van Jan Hamming (wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling) begint zijn vruchten af te werpen.

Het team van vrijwilligers bestaande uit de ondernemers van de Korvelseweg is al begonnen met het ophangen van de nieuwe sfeervolle verlichting die ongeveer 90% zuiniger is dan de bekende “peertjes”,. Deze gigantische winst op het gebied van energiebesparing is een mooie stap in de bescherming van het milieu en het streven van Korvel Winkelstraat om een groen lint te worden. De toepassing van energiezuinige verlichting past in het doel van de gemeente om de CO2-uitstoot van de gemeente in de toekomst tot netto 0 terug te brengen.

Om dit heugelijke feit te vieren zal Marieke Moorman (wethouder van Milieu en wijkwethouder Oude Stad) op donderdag 26 november om 18.30 uur bij Wijnkoperij van Bilsen aan de Korvelseweg 45 in Tilburg  de LED-feestverlichting met een druk op de knop in werking stellen.