Nieuwe basisschool opent in Berkel-Enschot

Op 19 Augustus 2024 opent Kinderstad, de nieuwe basisschool obs Berkel-Enschot. De school start naar verwachting de eerste vier jaar op een tijdelijke locatie, namelijk op het terrein van Voetbalvereniging Jong Brabant aan de Berkelseweg. Lees snel verder!

Het is een groene omgeving, met meer dan genoeg ruimte voor de kinderen om lekker buiten te kunnen spelen. De basisschool wil een plek zijn waar kinderen zich echt thuis kunnen voelen en zich verder kunnen ontwikkelen. Vanaf schooljaar 2028/2029 is de verwachting dat de definitieve locatie, in de wijk Akker-Heikant helemaal klaar is voor gebruik.

Dynamische toekomst

de nieuwe school wil alle kinderen zo goed mogelijk voorbereiden op een dynamische toekomst. Hiervoor is niet alleen kennis nodig, maar ook vaardigheden zoals kritisch denken, creativiteit en samenwerken. Er is veel ruimte voor sociale en emotionele ontwikkeling, burgerschap en mediawijsheid. Zo krijgen kinderen inzicht in wie ze zijn en welke rol ze willen spelen in de wereld. natuurlijk zal er ook veel aandacht worden gegeven aan de basisvaardigheden zoals;  rekenen, spelling, taal en lezen. Er wordt gewerkt met bewezen effectieve lesmethodes en er wordt gezorgd voor een uitdagende leeromgeving.

Meer informatie

In maart en april organiseert obs Berkel-Enschot drie informatieavonden voor ouders die de school willen leren kennen. Deze avonden vinden plaats op 4 maart, 26 maart en 18 april van 20:00 uur tot uiterlijk 21:30 uur (inloop vanaf 19:45 uur) in c.c. De Schalm, Trappistinnentuin 77 in Berkel-Enschot.

Vanaf woensdag 14 februari 2024 kunnen leerlingen worden aangemeld voor obs Berkel-Enschot. Het aanmeldformulier en meer info over het aanmeldproces is te vinden op de site van Kinderstad