Nieuwe borrelboot & honderden vaarten: Piushaven Culinair klaar voor vaarseizoen!

Of je nu romantisch met z’n tweeën wilt genieten van een ontbijtvaart langs Moerenburg of met tachtig man wilt barbecueën op de Tilburgse wateren: Piushaven Culinair maakt het al een aantal jaar mogelijk. Met meerdere boten bevaren ze de Piushaven en het Wilhelminakanaal en leggen ze jou als gast helemaal in de watten. Op maat en geheel naar eigen wens. Na de koude wintermaanden maakt Piushaven Culinair zich op voor een nieuw vaarseizoen. Goed nieuws: jij kunt nog meevaren.

Piushaven Culinair is een Tilburgs familiebedrijf waar Bas Versantvoort aan het roer staat. De liefde voor het water (en met name het Tilburgse water) nam hij over van zijn ouders die in een woonboot aan de Piushaven wonen en ook betrokken zijn bij het bedrijf. Zo zorgt moeder ervoor dat alles tot in de puntjes is voorbereid en vaart vader als schipper regelmatig mee. “Ieder jaar hebben we zo’n 150 tot 200 vaarten. Ondanks dat we de route zo vaak gevaren hebben, verveelt het nooit. De omgeving is prachtig, ziet er altijd anders uit en ook de gezelschappen die te gast zijn, maken het altijd weer anders. Van ons mag de zon weer flink beginnen te schijnen, want wij hebben er weer heel erg veel zin in.”

Als je een vaart bij Piushaven Culinair boekt, vertrek je vanuit de Piushaven. Daarna krijg je de mooie natuur tussen Tilburg en Oirschot te zien. Zo vaar je over het Wilhelminakanaal langs bijvoorbeeld de Beekse Bergen. Ondertussen word je dus door Bas en zijn team in de watten gelegd. “Eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos. Of je nu een zakelijke lunch wilt of met dertig man komt barbecueën: wij zorgen dat het wordt geregeld. Ook als je een culinair vijfgangendiner wilt eten met bijpassende wijnen ben je bij ons aan het goede adres.”

Nieuwe borrelboot: De Bourgondiër

Bas is in het voorjaar en in de zomer druk bezig met Piushaven Culinair. In de winter is hij als freelance kok aan het werk. Bijvoorbeeld bij VINE aan het Piusplein. “Ik zou van Piushaven Culinair kunnen leven, maar we kiezen ervoor om veel terug te investeren in het bedrijf.” Een voorbeeld daarvan is de nieuwe borrelboot met de naam ‘De Bourgondiër. “Deze hebben we afgelopen jaar aangeschaft en opgeknapt. We merkten dat de naam Piushaven Culinair bij mensen zorgt voor een associatie dat het bij ons altijd luxe moet. Met uitgebreide wijnproeverijen en vijfgangenmenu’s. Maar dat is helemaal niet zo.”

De Bourgondiër is gezellig ingericht. Eigenlijk als een soort bierstube op het water. “Met houten bankjes, statafels en een bourgondische sfeer. Met De Bourgondiër willen we het laagdrempeliger maken om bij ons een vaart te boeken. Je kunt bijvoorbeeld een bierproeverijtje doen of gewoon pils komen drinken terwijl je zelf lekker staat te bakkeleien op de barbecue.”

Ook is deze boot ideaal voor vrijgezellenfeesten, sportteams of vriendengroepen. “Ook voor hen hebben we genoeg te bieden. Eigenlijk kunnen we tot tachtig personen vaarten organiseren. Bij lekker weer nemen we een hoop opblaasdieren mee, kunnen de gasten zelf een muziekje aanzetten en maken we er een soort beachparty van. Net wat de groep wil.”

Samenwerking met restaurants

Ook de samenwerking met restaurants keert komende zomer terug. Dan nemen de keukenbrigade en de bediening van diverse restaurants de boot van Piushaven een week lang over. “Gasten van diverse restaurants kunnen dan van hun favoriete zaak genieten, maar dan op het water. We zijn nu nog druk bezig met de restaurants die deel gaan nemen. Dat worden er vier. Welke ga ik nog niet verklappen, maar maken we uiteraard later bekend.”

Nog te boeken dit vaarseizoen

Volgens Bas zit het weer tot nu toe tegen. “Ik kan me herinneren dat we vorig jaar in maart al aan het varen waren en dat het destijds al tegen de twintig graden was. Tot nu toe valt het weer helaas wat tegen, maar ik denk dat als de zon weer flink gaat schijnen, dat mensen ook meer plannen gaan maken voor de zomer.”

Er is dan ook nog ruimte in de agenda van Piushaven Culinair. “Een aantal weekenden beginnen echt al lekker vol te stromen, maar de agenda heeft nog genoeg opties om leuke vaartochten te organiseren. Dus mocht je een leuke activiteit op het water willen organiseren, zou ik zeggen: neem vooral contact met me op.”

Meer informatie

Wil je meer informatie over Piushaven Culinair, het aanbod en wat ze allemaal voor je kunnen organiseren? Check dan vooral de website.

Volg Piushaven Culinair ook op Facebook en Instagram om helemaal op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes rondom de vaarten die ze organiseren.