Nieuwe crowdfundactie: koop een horecabon en schenk het aan zorgpersoneel

Burgerinitiatief WeCareNL biedt Tilburgers de kans om zorghelden te bedanken en direct de lokale horeca te steunen. Door middel van crowdfunding wordt er online geld opgehaald om horecabonnen bij lokale bedrijven aan te schaffen, die ten goede komen aan lokale zorgmedewerkers.

Tilburger Jordy Sweep

De coronacrisis maakt vele krachten los in de samenleving. Ook Tilburger Jordy Sweep wilde graag zijn steentje bijdragen: “Ik ben enorm dankbaar voor al die zorgmedewerkers die zonder morren dubbele diensten draaien om ons land veilig te houden. Tegelijk maak ik me ook écht zorgen om de horeca, vooral de kleine zaken.” Sweep kwam met het idee van WeCareNL, waar Nederlanders geld kunnen doneren voor een horecabon. Die bonnen worden als bedankje via de ziekenhuizen uitgedeeld aan zorgmedewerkers. Zo kunnen zij na de crisis, de verloren quality time met vrienden en familie inhalen.

Horecabonnen voor de zorghelden

Via WeCareNL kun je kiezen in welke stad je de horeca en het zorgpersoneel een steuntje in de rug geeft. Mensen kunnen hiermee de lokale horeca ondersteunen. De horecabonnen worden ingekocht via het platform Help de Horeca. Zodoende komt het geld direct bij de horeca terecht en hebben zij toch wat inkomsten in crisistijd. De eerste paar honderd euro is al binnen. “Iedere bijdrage – groot of klein – is welkom. We mikken op 100 bonnen voor Brabantse helden in de zorg. Dat verdienen ze zeker en moet met een bijdrage van iedereen toch lukken?”, aldus Sweep. Doneren kan via de website van WeCareNL.