Nieuwe Drijf in filmavond in de Piushaven

Vorige week genoten ruim 500 bezoekers van de eerste Drijf In Filmavond 2015 in de Piushaven.  Het wordt donderdag 27 augustus weer een zwoele zomeravond. Dus pomp je rubberbootje vast op of reserveer snel een stoel of bootzitplaats zodat je een goed plekje hebt om The Lunchbox te zien. Locatie is dit jaar de middenpier aan de Hopliedenkade.

Film: The Lunchbox

Huisvrouw Ila is aan een nieuwe poging begonnen om wat meer pit in haar huwelijk te brengen. Ze volgt een tip van haar buurvrouw en bereidt de lekkerste maaltijden voor de lunchbox van haar echtgenoot. Per ongeluk belandt deze op het bureau van de ongelukkige en eenzame kantoormedewerker Saajan (Slumdog Millionaire, Life of Pi).
Als Ila dit ontdekt, stopt ze een briefje in de trommel. Het is het begin van een lange lunchtrommel-correspondentie, die de twee gebruiken om hun hart te luchten. Er groeit iets moois. 104 min. De film start om 21.15 uur.

Stoel of boot huren

Vanaf dit jaar zijn er 80 stoelen op de kade te huur, met het beste zicht, voor € 6,50 per persoon.  Nog luxer is een zitplaats op het ponton, ook voor € 6,50. Hier is echter maar plaats voor 20 personen. Ook zijn er weer 110 zitplaatsen in boten te verkrijgen voor € 10,00 per persoon. Graag vooraf reserveren via info@ontdektilburg.nl of t:06- 17 444 217. Eigen hapje en drankje meenemen mag.

Drijf-in Filmavond op SBS6 in ‘Nederland Presenteert’

Het programma Nederland Presenteert is een nieuw programma van SBS6, waarin Jeroen Smits en Mark Schaaf bijzondere locaties in Nederland aan het publiek laten zien. SBS6 heeft op 20 augustus een rapportage maakt waar de Drijf In een van de locaties is. Zij interviewde onder andere Maureen Prins, oprichter van Solar Cinema. Het programma wordt op zondag 30 augustus 2015 om 16.30 uur en zondag 6 september 20156 om 12.00 uur op SBS6 uitgezonden.
Wie maakt het leukste filmpje van de Drijf In Filmavonden in de Piushaven?

Maak je eigen filmpje

Wat ze bij SBS 6 kunnen, kan menig Tilburger ook! Piushaven Levend Podium en Solar Cinema roepen amateur filmers op om een zo aansprekend mogelijk filmpje van de authentieke Drijf In Filmavonden te maken. Kom met je telefoon of camera a.s. donderdag naar de middenpier en filmen maar. Wie is de beste regisseur én aditor? Zet je filmpje op you tube en mail een link naar judith.van.loon@tilburg.nl. De maker van het beste filmpje mag in 2016 gratis film kijken vanaf boot of ponton!
De Drijf In Filmavonden worden mede mogelijk gemaakt door Piushaven Levend Podium en de gemeente Tilburg. In samenwerking met Solar Cinema, Tilburg te Water en Ontdek Tilburg.