Het nieuwe Duvelhok opent dit weekend haar deuren

Nieuwe Duvelhok

De oudste textielfabriek van Tilburg, het Duvelhok, is klaar voor een nieuwe start. Deze monumentale, sfeervolle locatie is duurzaam gerestaureerd en ligt er in de Sint Josephstraat weer in volle glorie bij. Op 18 en 19 juni kun je tussen 10:00 en 18:00 uur genieten van het nieuwe Duvelhok tijdens de feestelijke opening.

Fotobijschrift: initiatiefnemers Karin Bruers en Kees Cools

Oude textielfabriek

In 2014 zijn artieste Karin Bruers en professor Kees Cools het avontuur aangegaan om het Duvelhok met haar pleinen en tuinen, in totaal 5.500 vierkante meter, uit haar schulp te halen. Ze hebben hun eigen werkplek gemaakt in het pand en nu willen ze heel de stad laten meegenieten van het monumentale pand. Bruers en Cools zien het Duvelhok als een plek waar passie voor wetenschap, sociaal ondernemerschap, het debat en cultuur centraal staan.

Karin Bruers

Karin Bruers, performer, schrijfster en geestelijke moeder van Social Sofa en Social Salon
“Een plek waar we vrij kunnen denken, ondernemen, werken en pionieren. Een vrijplaats voor mensen die voor de duvel niet bang zijn. Kom langs zou ik zeggen!”

Divers aanbod

Je kunt er kunst en kitsch kijken en kopen, slow shoppen tussen de boeken van de Zwijsen Stichting, de wollen dekens van Aabe Textiles, kussens en kleden van Beatrice Waanders, ambachtelijke meubelen, handgemaakte tassen, schilderijen, beelden en nog veel meer.
Ook kun je een  blik werpen in het Socialsofa atelier, optredens bijwonen, naar de kapper, een manicure of gezichtsbehandeling krijgen in de Social salon. In de kantine kun je een goeie kop koffie drinken of lunchen.

Nieuwe Duvelhok

Er kunnen ruimtes gehuurd worden voor vergaderingen, seminars of diners-pensant. Of je gaat met je laptop ergens in het gebouw werken of afspreken in de kantine of boven op de eerste etage, een adembenemende verdieping, de mooiste zolder van Tilburg.

Regelmatig zijn er optredens, van klassiek tot singer-songwriter en jazz.
Verder geeft het Duvelhok onderdak aan de kunstlessen van De Nieuwste School, kanoreizen van K-jak, het Brabants Ambachtshuis, films en documentaires van Dirty Paws Media, festivals van Qanvas en gekkigheid van Chetz.

duvelhok
Foto: Regionaal Archief, gemaakt in 1988.

Karakteristiek terras

Tilburg heeft er een prachtig terras in het centrum bij, op het voorplein tussen oude bomen en tegen de schoorsteen en façade van dit industrieel erfgoed. Ook binnen, in de kantine achter de ramen van de voorgevel is het goed toeven.

Extra informatie:

  • Opening op 18 en 19 juni tussen 10 en 18:00 uur
  • Adres: Sint Josephstraat 133
  • Voor meer informatie ga je naar de website van het nieuwe Duvelhok.