Nieuwe eigenaar voor Vuur & Vlam in Oisterwijk: ‘Altijd de droom gehad een eigen horecazaak te hebben!’

mats de rooij vuur en vlam

Vuur & Vlam in Oisterwijk heeft vanaf 1 september een nieuwe eigenaar: de 29-jarige Mats de Rooij. Geen onbekende in de horeca. Hij was zeven jaar het vaste gezicht bij Café de Slijterij in Tilburg en werkte eerder ook al bij de zaak in Oisterwijk. Mats maakte even de stap uit de horeca om als accountmanager aan de slag te gaan. Totdat de huidige eigenaar van Vuur & Vlam opbelde met de vraag of hij het wilde overnemen. “Daar heb ik een week lang goed over nagedacht, maar toen was ik er helemaal uit. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik heb er gigantisch veel zin in en sta te trappelen om te beginnen.” Lees verder. 

Gijs Verkuijl – de huidige eigenaar van Vuur & Vlam – stopt met zijn horecazaak omdat hij met zijn gezin een groot avontuur aangaat. Ze gaan namelijk richting Curaçao om de uitbreiding van een Van Der Valk Hotel met resort vorm te geven. Dit laat de horecaman weten in het Brabants Dagblad.

Voor degene die Vuur & Vlam niet kennen: de zaak is gevestigd aan de Lind en heeft een groot en zonnig terras voor een karakteristiek pand. Je kunt er terecht voor een kop koffie, lunch, uitgebreid diner of een lekkere borrel. “Eigenlijk is Vuur & Vlam veel meer dan een restaurant. Voor de gasten is het hun tweede huiskamer waar ze samenkomen voor een kop koffie, lekkere lunch of heerlijk diner. Door de informele sfeer en laagdrempeligheid is het een plek voor iedereen.”

Veel veranderingen hoeven de gasten van Vuur & Vlam overigens niet te verwachten. “Twee jaar geleden is de zaak nog helemaal verbouwd. Daarna werden ze geteisterd door Corona. Het restaurant is dus in topconditie. Wel wil ik mijn eigen draai gaan geven aan de menukaart om het allemaal wat spannender en vuriger te maken. Maar dat zullen we in de loop van de tijd gaan doorvoeren. Daarnaast wil ik maandelijks evenementen organiseren.” Aan ambities overigens geen gebrek bij Mats. “Ik wil het drukste terras op de Lind worden met mooie gerechten. Iedereen moet zich hier welkom en thuis voelen. Als de zaak eenmaal succesvol draait, lijkt het me mooi om in de toekomst meerdere horecazaken te hebben. Maar dat is echt langere termijn.”

Vuurdoop

Vuur & Vlam is dus vanaf 1 september van Mats. “De zaak is direct open en op een later moment organiseren we ook nog een feestelijke opening.” In het eerste weekend dat Mats aan het roer van Vuur & Vlam staat, beleeft hij meteen een vuurdoop. “Dan staat Oisterwijk in Concert op het programma, recht voor de zaak. Dat belooft meteen een mooi weekend te worden.”

Meer informatie

Wil jij meer weten over Vuur & Vlam? Check dan snel de website! Op de hoogte blijven van alles wat Mats gaat organiseren? Volg de horecazaak dan vooral op Facebook en Instagram.

vuur & vlam