Nieuwe gasloze woonwijk strijkt neer op de plek van voormalige wollenstoffenfabriek Spaendonck in het centrum!

Veel mensen zijn op zoek naar een woning. Daarnaast blijkt ook dat wonen in de Tilburgse binnenstad erg populair is, maar dat het moeilijk is om hier aan een geschikte woning te komen. Wij hebben een tip voor je. Op de plek waar vroeger wollenstoffenfabriek Spaendonck was gevestigd, strijkt nu een nieuwe woonwijk neer. De woonwijk is gelegen aan de Enschotsestraat en de verkoop is inmiddels in volle gang. Lees snel verder.

Spaendonck – zoals het woonproject heet – bevat verschillende typen woningen. In totaal worden er 143 woningen gerealiseerd waarvan 82 worden verhuurd en 61 te koop zijn. Er komen tweekamerappartementen, driekamerappartementen, grondgebonden woningen, stadswoningen en beneden- en bovenwoningen.

De herontwikkeling transformeert het voorheen besloten fabrieksterrein tot fraaie woonomgeving met een mooi groen park. Ook zie je verschillende verwijzingen naar de textielindustrie van het gebied. Zo hebben de woningen in woningblok C sheddaken wat perfect past binnen de industriesfeer van vroeger. Deze daken zijn immers gebaseerd op oude fabriekshallen. En extra fijn, zeker gezien de huidige energieprijzen: de woningen in de woonwijk zijn volledig gasloos. Er is immers rekening gehouden met alle eisen met betrekking tot duurzaamheid. Oftewel: het wordt een duurzame, groene woonwijk op loopafstand van alle highlights van de Tilburgse binnenstad. Zo ben je in een mum van tijd in de binnenstad, de Piushaven en sta je middenin de Spoorzone als je de straat uit rijdt. Uiteraard worden er genoeg parkeergelegenheden gerealiseerd. Wel zo handig in de binnenstad.

Diverse woningtypes en prijsklassen

De nieuwe woonwijk heeft dus verschillende woningen van diverse groottes en uiteenlopende prijsklassen. De woningen zijn te koop vanaf €329.000,- oplopend tot €512.000,-. Afgelopen zomer startte de voorverkoop.

Zoals het er nu voor staat, starten de sloopwerkzaamheden van het huidige terrein in het eerste kwartaal van 2023. De bouw zou dan medio halverwege 2023 moeten starten. Het is de wens van de ontwikkelaars om de woningen in de 2024 op te leveren, maar dat is uiteraard afhankelijk van verschillende factoren.

Meer informatie

Wil jij middenin de stad wonen met de binnenstad, Spoorzone, Piushaven en het Dwaalgebied op loopafstand? En dat in een groene woonwijk waar je jezelf lekker kunt onttrekken aan de drukte van de stad? Bekijk dan deze website voor de verschillende koopwoningen.

Wil je meer weten over deze gloednieuwe woonwijk en de mogelijkheden? Bekijk dan snel de website. Wil je eerst wat meer informatie? Op zaterdag 15 oktober staat er tussen 11:00 – 14:00 uur een verkooppresentatie op het programma in de LocHal. Je kunt je aanmelden voor deze bijeenkomst via deze link.

spaendonck