Nieuwe ijssalon van Softy’s in de binnenstad geopend: klassiekers, sundae’s, sorbets en veel meer

softy's

Tilburg heeft er een nieuwe ijssalon bij. IJsondernemers Koos de Wolf en Sander Overweg hebben namelijk een tweede vestiging van Softy’s geopend. Op de hoek van de Heuvelstraat en Oude Markt is de prachtige ijssalon sinds vrijdagochtend 2 april geopend voor publiek. En de zaak ziet er prachtig uit. 

Koos en Sander zijn geen onbekende in de Tilburgse horeca. Ze staan namelijk ook aan het roer van De Houtloods en Eetbar de Wagon in de Spoorzone. Tijdens de eerste lockdown besloten de twee om een nieuw concept uit te proberen dat wel is opgewassen tegen de anderhalve-meter-maatschappij.

In een leeg treinstel van De Wagon kwam Softy’s tot leven: een biologisch ijsconcept met de opvallende smaakcombinaties die de stijl van chef-kok Koos kenmerken. “Geluksmomentjes zijn belangrijker dan ooit tevoren. Juist omdat er zo weinig kan, is zoiets simpels als een ijsje halen een uitje geworden.”

Omfietsijsjes

Het concept van Softy’s in de Spoorzone werd een daverend succes. IJsliefhebbers kwamen van heinde en ver en al snel werden de luxe softijsjes met heerlijke smaakcombinaties omgedoopt tot omfietsijsjes. Bovendien bleken de softy’s fotogeniek: ze zijn niet meer weg te denken van Instagram. Het ijsloket in de Spoorzone blijft dan ook geopend.

De grote broer van Softy’s in de Spoorzone – de nieuwe zaak aan de Oude Markt dus – is een aanvulling op een concept. “Voor de tweede vestiging hebben we aan alles kunnen denken. Er is plaats voor meer ijsmachines en we hebben ons assortiment daardoor flink uitgebreid. En het oog wil ook wat,” vertelt Sander.

Voor ieder wat wils

Op de menukaart van Softy’s staat voor ieder wat wils. Zo verhuizen de Softy-klassiekers uit de Spoorzone mee naar het centrum. Denk aan softijs met bacon, eggs & cornflakes en kimchi, ananas & passievrucht. Ook nieuwe toppers die al zijn getest in de Spoorzone krijgen een plekje op de kaart in het centrum. Zo kun je in het centrum genieten van de smaakcombinaties perzik, witte chocolade & champagne en kokos, mango, kaffir lime en gepofte rijst.

Voor liefhebbers van chocolade komt er ook een Softy Sundae op het menu, waaraan ook passievrucht en citroen zijn toegevoegd. Goed nieuws voor mensen die lactosevrij eten: er staan Softy Sorbets met de kleuren van Tilburg op de kaart. Last but not least zijn er voortaan ook oubliehoorntjes en eetbare ijsbakjes. “Dit doen we ook om zo min mogelijk afval te veroorzaken,” zegt Koos.

Meer informatie

De tweede vestiging van Softy’s in de binnenstad is zeven dagen per week geopend aan de Oude Markt 1 in Tilburg. De openingstijden zijn van 12:00 – 21:00 uur en zodra de avondklok het toelaat, zijn ze een uurtje langer open.

Op de hoogte blijven van Softy’s? Volg ze dan via Facebook en Instagram.