Koningsconcert 2018 door Nieuwe Koninklijke Harmonie: grote eer!

Nieuwe Koninklijke Harmonie

In 2018 viert de sociëteit Nieuwe Koninklijke Harmonie, opgericht in 1843, haar 175 jaar jubileum met bijzondere muzikale belevingen. Op Koningsdag, vrijdag 27 april 2018, organiseren het Oranje Comité Tilburg en de gemeente Tilburg een Koningsconcert. Het is een grote eer dat het speciaal samengestelde jubileumorkest van de Nieuwe Koninklijke Harmonie Tilburg een muzikaal hoogstaande bijdrage mag leveren aan deze bijzondere beleving.

Jubileumprogramma

Door diverse activiteiten wil de NKH Tilburg en omgeving muziek laten ervaren in de overtuiging dat muziek een positieve rol in ieders leven kan vervullen, zowel bij ouderen, jong volwassenen als de jeugd. Gestart werd met een Openingsconcert op 28 januari.

Koningsconcert

Speciale gasten bij dit klassieke concert zijn alle stadsgenoten die een Koninklijke onderscheiding hebben gehad. Ook nodigen de organisatoren de Tilburgse bedrijven, organisaties en verenigingen uit die in het bezit zijn van het predicaat Koninklijk of Hofleverancier of van een Koninklijke Erepenning. Het is enorm bijzonder dat het speciaal samengestelde jubileumorkest het Koningsconcert kan spelen in het jubileumjaar.

Jubileumfeest

Op 16 september nodigt de NKH heel de stad, jong en oud, uit voor een geweldige muzikale beleving in Theaters Tilburg. Dit wordt de klapper van het jubileumjaar! Er wordt hard gewerkt aan een muziekspektakel dat iedereen zal aanspreken. Bijzondere aandacht zal er zijn voor de jeugd met een muziekworkshop. Dus hou de site in de gaten!

Overige activiteiten

In samenwerking met de Heemkundekring Tilborch wordt op 15 november 2018 een avond georganiseerd waar het ontstaan en de geschiedenis van de sociëteit, die de op een na de oudste in Brabant is, centraal staat.
In het najaar van 2018 zal door de afdeling Bridge een grote bridgedrive worden georganiseerd in ons sociëteitsgebouw.

Nieuwe Koninklijke Harmonie

De sociëteit NKH is de vereniging die een ontmoetingsplaats creëert waar mensen uit (de regio) Tilburg elkaar kunnen treffen in een prettige ambiance. In het historische pand aan de Stationsstraat is het mogelijk samen activiteiten te ontwikkelen, waaronder het maken van instrumentale muziek.

Afdelingen Muziek/Bridge/Horeca & zalen

De afdeling Muziek heeft inmiddels 4 orkesten onder zich; het Harmonieorkest, met het Opstaporkest. Het Seniorenorkest Tilburg met Sax-O-13, een groep saxofonisten. Ook de Bridge Club NKH heeft haar thuisbasis binnen de NKH. Van september tot mei, wordt door de ruim 80 leden iedere maandag competitief gespeeld. De ambiance van deze karakteristiek centraal gelegen stadsvilla is uitermate geschikt voor een feest, een informele borrel of zakelijke conferentie. De aanwezige Horeca & zalen verhuur bieden talrijke mogelijkheden. Bekijk voor meer informatie de website.