Nieuwe kunst te beleven en te bewonderen in De Pont!

de pont

Er zijn weer nieuwe dingen te beleven en te bewonderen bij Museum De Pont. Van een high definition digital film tot een donderdagavond vol culturele verrassingen en muziek. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!  

Wat valt er voor nieuws te bewonderen?

Ragnar Kjartansson – Time Changes Everything

Vanaf 17 september kun je de werken van de IJslandse kunstenaar Ragnar Kjartansson komen bewonderen in De Pont. Wat er zo speciaal is aan zijn kunst? Hij werkt met alle denkbare media. Van grootschalige video-installaties, performance en keramiek, tot schilderkunst, theater, opera en popmuziek. In Time Changes Everything, een uniek en actueel overzicht van Kjartanssons werk en zijn eerste in Nederland, komen ze allemaal aan bod. Uithoudingsvermogen, clichés en een diep romantisch verlangen zijn daarin terugkerende thema’s. Meer weten? Klik hier!

Bárbara Wagner en Benjamin de Burca – One Hundred Steps

Deze korte film, die vorig jaar in Duitsland de prijs voor beste experimentele film won (Deutsche Kurzfilmpreise), is de tweede aanwinst voor De Pont van het Braziliaans-Duitse duo Barbara Wagner en Benjamin de Burca. One Hundred Steps (2020) is geïnspireerd op de docu­mentaires van de Ierse filmmaker Bob Quinn over de historische relatie tussen Ierland en Noord-Afrika, die volgens Quinn deel uitmaken van een gezamenlijke ‘Atlantische’ cultuur. De film wordt in De Pont gepresenteerd als een vrijstaande projectie, geplaatst op een door de kunstenaars gemaakt tapijt waarin Ierse en Islamitische patronen door elkaar heen geweven zijn. Meer hierover lees je hier.

Wat valt er voor nieuws te beleven?

PUNCH.

De donderdagavond van De Pont, genaamd PUNCH., wordt een avond waarin je al je zintuigen kunt laten prikkelen. Het bewonderen van kunst, dansen op muziek van DJ’s, nieuwe vrienden ontmoeten in het café of door de tuin struinen met plantenspecialist Tamara Bieck: alles is mogelijk. Eens per maand wordt er een tandje bij gezet met de editie SUPERPUNCH., dat een programma zal hebben vol live performances, talks, concerten, theater en DJ’s. Tijdens deze editie bekijk je het museum eens op een andere manier. Meer weten? Klik hier.

Open Monumentendag

Tijdens de Open Monumentendag op zondag 11 september is De Pont de hele dag gratis toegankelijk. Er zijn gratis instaprondleidingen om 13.00, 14.00 en 15.00 uur waarvoor je je bij de balie kunt aanmelden. De rondleidingen sluiten aan bij het thema van de Monumentendag: ‘Duurzaam duurt het langst’. In het auditorium wordt de film: Van Fabriek van Toen naar Kunst van Nu getoond. Voor meer informatie klik je hier.

Extra

Museum gratis tijdens de ombouw 

Tijdens de installatie van de werken van Ragnar Kjartansson blijft De Pont gewoon toegankelijk voor bezoekers. De entree is dan zelfs gratis. Een deel van de vaste collectie en de presentatie van de werken van Fiona Banner blijven nog te bezichtigen. Ook bieden ze de bezoekers op deze manier een inkijkje in hoe een opbouw van een nieuwe tentoonstelling in zijn werk gaat. De entree is gratis!

Lustwarande

September is de laatste maand voor de hedendaagse beeldenmanifestatie Lustwarande. Het wordt voor de 12e keer gepresenteerd in het Tilburgse bos Oude Warande. Ontmoet er het keramische hoofd van de Zwitserse kunstenaar Not Vital, die nooit eerder in Nederland exposeerde, wat ook geldt voor de Afro-Amerikaanse Kim Dacres, die speciaal voor GODHEAD een nieuwe, monumentale buste in rubber creëerde. Je kunt nog tot en met 2 oktober hiernaar gaan kijken. Meer weten over de lustwarande? Klik hier!

Meer info

Voor meer informatie over het museum, klik hier!