Nieuwe locatie voor Stadsstrand Tilburg

Stadsstrand Tilburg gaat volgende zomer de vertrouwde locatie aan de Twentestraat verlaten. Waar Waterjump precies naartoe gaat, wil eigenaar Paul de Kanter nog niet zeggen. Alleen de datum 4 juni laat hij vallen, dat is er één om vrij te houden in je agenda. Samen met Paul blikken we terug op afgelopen seizoen en vooruit op wat komen gaat. 

Ook afgelopen seizoen kende Waterjump een fantastische periode. ”Op mooie dagen was het altijd druk op het strand en we hebben meer dan 70.000 bezoekers mogen ontvangen afgelopen maanden. Daarnaast kwamen er zo’n 5.000 mensen barbecuen”, vertelt Paul. Ook bij slecht weer was het goed vertoeven op het strand. ”In Nederland kennen we natuurlijk mindere periodes. Toch vind ik het iedere keer weer super tof dat mensen zo begripvol zijn bij slecht weer.”

Goed seizoen

Volgens Paul waren de bezoekers van het Stadsstrand louter positief. Zo kwamen er twee mannen uit Scheveningen die een vader-zoon dag hielden in Tilburg. ”De zoon naam zijn vader met een knipoog mee naar het strand in Tilburg. Als Scheveninger moest de vader daar natuurlijk om lachen. Eenmaal hier kregen wij het enorme compliment dat hij voor zijn gevoel echt op het strand zat. Het enige wat hem ontbrak was de zee.”

Ook mocht het Stadsstrand vele gezinnen ontvangen. ”Vooral het vissen voeren is bij kleine kinderen populair. Afgelopen seizoen is er maar liefst veertig kilo vissenvoer doorheen gegaan”, zegt Paul met een lach op zijn gezicht. Verder organiseerde Waterjump afgelopen seizoen een uitverkocht Openings- en eindfeest, Silent Disco’s die massaal werden bezocht, kwamen er zes singer-songwriters optreden en deden drie vluchtelingen hun verhaal.

Toekomst

Paul verlaat de Twentestraat met opgeheven hoofd en vertrouwen in de toekomst. De locatie van het nieuwe Stadsstrand wordt waarschijnlijk pas in april bekend gemaakt. Of er water aanwezig is op de beoogde locatie? Ja.

Komende zomer wil Paul het concept nog verder uitrollen. ”Afgelopen seizoen is maar 50% van de ideeën uitgevoerd. Dat willen we graag naar 70% tillen. En dat moet lukken!” Bestaande concepten worden komende zomer uitgebreid. Zo wil Paul 10 tot 12 singer-songwriters programmeren op het strand en wil hij vaker vluchtelingenverhalen organiseren (waar volgens Paul iedereen een keer bij aanwezig moet zijn geweest).

Paul wil lokale horeca een keer of zes de kans geven hun kookkunsten te etaleren voor de bezoekers van Waterjump. ”Een spaanse avond met Doncurado bijvoorbeeld. Afgelopen seizoen hadden we een Argentijnse avond waar je voor een prima prijs een hoofdgerecht kon bestellen. Uiteindelijk verkocht de beste man zo’n 70 hoofdgerechten en keerden bezoekers van Waterjump terug in zijn zaak, dat vind ik mooi”, geeft Paul aan.

Wordt vervolgd!