Nieuwe mijlpaal Broodje Jantje

In het 50ste jaar dat Broodje Jantje in Tilburg verkrijgbaar is, bereikt de snack dit jaar een nieuwe fase in zijn bestaan. Na een proef bij Restaria Lucullus aan de Wandelboslaan in Tilburg, gaan meer cafetaria’s en lunchrooms in de regio het broodje op de kaart zetten. Broodje Jantje gaat in zee met een aantal betere bedrijven, die in hun deel van de stad het broodje exclusief mogen verkopen. Naar verwachting is de snack in eerste instantie bij zo’n 15 bedrijven in de regio te koop.

Briene Brienissen, manager bij Broodje Jantje wil na de introductie als een olievlek doorgroeien. ‘Na het benaderen van verkooppunten in Midden-Brabant, willen we ons verder ontwikkelen in de provincie en het Belgisch grensgebied. Het product sluit aan bij de wens van bedrijven die een kwalitatieve burger in hun assortiment willen opnemen’. Broodje Jantje verzorgt zelf de distributie van de snack. Leveranciers uit de regio produceren de burgers, sauzen en het broodje. Brienissen: ‘we werken samen met gerenommeerde partijen zoals De Jong Snacks en bakkerij Kriellaars, die de gewenste kwaliteit kunnen waarmaken’.

Broodje Jantje is al bijna 50 jaar een begrip in Tilburg. In 1965 startten Jan en Mieke de Kort een slagerij met automatiek aan het NS-Plein in Tilburg. De snacks vallen in goede aarde bij hun klanten, alleen er ontbreekt iets. Zij vragen Jan om een broodje hamburger. Ambachtsman Jan gaat aan de slag. Hij experimenteert met verschillende soorten gehakt, sauzen en andere ingrediënten. Als het recept eenmaal vaststaat, verandert het niet meer. In dat jaar komt het Broodje Jantje tot stand, zoals dat ook vandaag de dag wordt gegeten.

In 2002 namen Jan en Mieke de Kort afscheid van hun zaak. Ruim 3 jaar later droegen zij de naam, het beeldmerk en de receptuur over aan Bonheur Horeca Groep. Sindsdien is het broodje verkrijgbaar tijdens grote evenementen in Tilburg en bij thuiswedstrijden van Willem II. Vanaf 2009 is het Jantje weer dagelijks verkrijgbaar bij de vestiging aan het Pieter Vreedeplein in Tilburg.