Nieuwe motto carnaval in Kruikenstad 2023 bekend: Kwosse begosse

carnavalskrakers

Dit jaar organiseerde carnavalsstichting Tilburg geen evenementen tijdens carnaval. Daardoor ging ook Et Sebiet, de afsluiting van carnaval, niet door. Tijdens Et Sebiet wordt traditiegetrouw het motto voor het volgende carnavalsjaar bekend gemaakt. Gisteren, na de prijsuitreiking van D’n Opstoet, vond de bekendmaking van het nieuwe motto alsnog plaats.

Kwosse begosse

Voor het derde jaar op rij is er een nieuwe motto gekozen uit honderden inzendingen. Het motto ‘Kwosse begosse’ is bedacht door Jan Duijvekam en betekent: ‘Ik wou dat we weer begonnen’. “Ieder jaar staan alle Kruiken en Kruikinnen weer te popelen om carnaval te vieren. Ze kijken uit naar Elf-elf, de start van het carnavalsseizoen,” ligt Jan toe.

Stadsembleem

Ook dit jaar kunnen Kruiken en Kruikinnen weer een stadsembleem ontwerpen dat aansluit bij het nieuwe motto. Het winnende ontwerp zal tijdens carnaval overal te zien zijn. Creatieveling kunnen binnenkort via de website van Carnavalsstichting Tilburg hun ontwerp insturen. Dit kan tot en met 31 mei 2022.