Nieuwe reddingsmissie Tilburg Maakt Mij Blij: 20.000 flessen wijn van de nonnen uit Oosterhout

Nonnen in Oosterhout

Dikke kans dat je het al in het nieuws voorbij hebt zien komen: na diverse succesvolle reddingsacties, met als hoogtepunt de verkoop van 170.000 Vierdaagse-gladiolen, komen Frank en Thibaud van Tilburg Maakt Mij Blij opnieuw in actie. Dit keer voor de nonnen in Oosterhout. Zij hebben 20.000 flessen witte wijn over die door de coronacrisis niet zijn afgenomen. Het nieuws is inmiddels opgepikt door RTL Nieuws, NOS Journaal, Editie NL en nog veel meer media. 

Initiatiefnemer Thibaud van der Steen is een beetje overdonderd door de aandacht die de actie krijgt: “Het lijkt erop dat we heel veel wijn gaan verkopen voor de nonnen in Oosterhout. Ze zijn in ieder geval al heel blij! Wij hopen dat heel Tilburg wil helpen, want ja: wie wil er nu niet ‘wijnen, wijnen, wijnen’?”

In actie voor de nonnen

De zusters van Sint-Catharinadal produceren in samenwerking met vrijwilligers diverse wijnsoorten. Dat de wijn in de smaak valt, blijkt wel uit het feit dat één van Nederlands grootste luchtvaartmaatschappijen dit jaar 20.000 flessen af wilde nemen. Maar dat liep even anders. Door de coronacrisis ging de deal niet door met als gevolg dat de zusters veel inkomsten mislopen die anders naar het onderhoud van het klooster zouden gaan.

“Frank en ik zijn al sinds mei bezig met het redden van producten zoals bloemen en groentes, dus toen ik door een vriendin werd gewezen op dit verhaal dacht ik direct: ‘Wij kunnen ze helpen!’ en een week later ben ik op de koffie gegaan,” aldus Thibaud van Tilburg Maakt Mij Blij. Thibaud werd warm onthaald door zuster Maria Magdalena die naar eigen zeggen weinig kennis heeft van social media, maar graag veel mensen in aanraking wil laten komen met haar wijnen. “Volgend jaar vieren wij ons 750-jarig jubileum en wat zou het mooi zijn als we in aanloop hier naartoe ons klooster kunnen opknappen,” aldus Zuster Maria Magdalena.

De kracht van social media

Thibaud merkt dat Tilburgers graag in actie komen voor ondernemers die de dupe zijn van de coronacrisis. “Mensen die via ons een product redden, houden daar niet alleen een heel fijn gevoel, maar ook een mooi kwaliteitsproduct aan over. Zoals in dit geval een heerlijk flesje wijn. Met zo’n aankoop maak je niet alleen de nonnen blij, maar jezelf ook. Toch?” Behalve wijn kan je ook een veldboeket redden van boer Wim en zijn vrienden.

Hoe kan je helpen?

Frank en Thibaud hopen weer zoveel mogelijk producten te redden. Wil jij helpen? Bestellen kan via de social media kanalen van Tilburg Maakt Mij Blij en ophalen kan tijdens de pick-up zondag 18 oktober van 12:00 tot 15:00 uur bij Lunchroom Smeer ‘m aan de Burgemeester Brokxlaan 8-84 in de Spoorzone. Eén fles kost €13,50 en 1 voordeeldoos van 6 flessen kost €69,50. Voor een veldboeket betaal je €14,95.

Bestellen kan via Tilburg Maakt Mij Blij of via Facebook of Instagram.