Nieuwe Samsung SUHD 2015

Samsung zet met SUHD TV’s de nieuwe standaard voor TV-kijken

Samsung presenteert zijn nieuwe lijn SUHD TV’s. De fabrikant zet daarmee een volledig nieuwe standaard voor entertainment en kijkbeleving door TV’s met extreem hoge resolutie. Het beeld en de kleuren zijn van ongekende kwaliteit en dankzij het gebogen scherm indrukwekkender dan ooit. De kijker bedient de functies van de Smart TV nog makkelijker met het nieuwe besturingssysteem Tizen.

Televisies met Ultra High Definition gaven al een fantastische kijkbeleving, maar bij de Samsung SUHD TV is het gelukt om beeld, kleur, geluid en content verder te verbeteren.

64 keer meer kleur dan conventionele TV’s
Samsungs SUHD TV’s zetten de nieuwe standaard als het gaat om contrast, helderheid en kleurweergave. De TV’s zijn voorzien van Samsungs energiezuinige nanokristal-technologie. Afhankelijk van de omvang van de kristallen produceert de halfgeleider een rijk palet aan lichtkleuren met ongeëvenaarde zuiverheid en lichtopbrengst. De technologie levert 64 keer meer kleurexpressie dan conventionele TV’s.

Bovendien gebruiken de Samsung SUHD TV’s een slimme oplossing voor het opnieuw opbouwen van beelden op SUHD-kwaliteit. De technologie analyseert de helderheid van de beelden en zorgt dat het beeldscherm telkens zo min mogelijk stroom verbruikt. Het contrast blijft optimaal, zwarte beelden blijven zwart en de beelden zijn 2,5 keer zo helder dan bij conventionele TV’s.

Samsung werkt samen met filmproducent 20th Century Fox en kan daardoor alle content optimaliseren voor SUHD-kwaliteit. Samen met Fox Innovation Lab en de Hollywood-legende Ridley Scott remasterde Samsung diverse scènes uit de kaskraker film Exodus. Het resultaat is verbluffend, met meer levendige kleuren en betere beelden.

Met de SUHD TV JS9500, het vlaggenschip van de 2015 line-up, maakt Samsung zijn reputatie met gebogen televisieschermen opnieuw waar. Het toestel is een waar kunstwerk als je hem aan de muur hangt. De unieke afgekante omlijsting geeft meer diepte aan het TV-scherm en zelfs de achterkant heeft een artistiek plooiontwerp.

Samsun-Curved-S-UHD-Tizen-Smart-TV-2

Tizen op Smart TV’s biedt kijkersbeleving van de toekomst

Alle nieuwe Samsung Smart TV’s, waaronder de SUHD TV’s, worden uitgerust met het Tizen besturingssysteem. Dit open-source platform werkt flexibel met nog meer content en apparaten. Ontwikkelaars creëren eenvoudig nieuwe apps en content, terwijl gebruikers worden verbonden met een wereld aan grenzeloze entertainmentmogelijkheden.

De vernieuwde Smart Hub wordt op één scherm weergegeven, zodat je gemakkelijk door het menu kunt navigeren en snel je favoriete content zoals foto’s, video’s en muziek selecteert. Het eerste scherm laat de laatst bekeken content zien en geeft advies over media die bij je passen.

Een andere belangrijke update is het gemak waarmee de TV synchroniseert met andere apparaten. Via Wi-Fi Direct wordt content met een druk op de knop gedeeld van je smartphone naar je TV, en andersom. Dankzij Bluetooth Low Energy (BLE) zoekt en verbindt de Smart TV automatisch met andere apparaten van Samsung. Zo geniet je van een multi-screen ervaring met toegang tot entertainment op verschillende apparaten. Zo kijk je bijvoorbeeld live TV op je smartphone of tablet, terwijl de Smart TV uitstaat.

Drie modellen, vijf beeldmaten:

Samsung levert de drie nieuwe modellen SUHD TV’s (JS9500, JS9000 en JS8500) in vijf verschillende beeldmaten, variërend van 48 tot 88 inch. Hiermee worden in totaal negen varianten gecreëerd.

Binnenkort bij Bartels Hifi Tilburg in de showroom te bewonderen!
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Kf3ioM8KpIg