Nieuwe stichting in Tilburg: Suikertantefonds

Stichting Suikertantefonds

Per 1 januari 2023 stopt de Tilburgse stichting Elimu Mount Elgon. Na 20 jaar onderwijsprojecten te hebben gesteund in Kenia is het programma klaar. Het bestuur van de stichting gaat zich richten op een nieuwe doelgroep onder een nieuwe naam: stichting Suikertantefonds.

Onderwijs en armoede. Dit zijn de twee hoofdthema’s waar Stichting Suikertantefonds zich op gaat richten. Voor de onderwijsprojecten komen voornamelijk landen buiten Europa in aanmerking. In beide thema’s is het doel om de positie van vrouwen en kinderen te versterken.

Over stichting Suikertantefonds

“In Kenia heeft onze stichting 20 jaar gewerkt aan het realiseren van een plan voor goed onderwijs en de bouw van scholen, slaapvertrekken, huizen voor leerkrachten, ondersteuning van leerlingen die geen geld hebben voor school en nog veel meer”, aldus secretaris Ad Waijers.

“De mensen daar zijn nu in staat om voort te bouwen op de structuur die samen met hen is opgebouwd. We bieden nog wel ondersteuning, maar dan moeten ze zelf een beroep op ons doen. Nog steeds kunnen er projecten ingediend worden door bijvoorbeeld studenten die geld tekortkomen voor een vervolgstudie of voor onderhoud van gebouwen. Via ons nieuwe vermogensfonds kunnen zij daar ook in de toekomst steun voor aanvragen. Daarnaast gaan we onze ervaring inzetten om stichtingen in regio Tilburg te steunen die buiten Europa werken aan het verbeteren van onderwijs.”

Samenwerking

Het Suikertantefonds is gekoppeld aan de inkomsten van tweedehandskledingboetiek Tante Pollewop en de winkel voor bruidsjurken Uit Liefde. Vanaf januari 2023 zal via de social media kanalen van deze winkels en in de winkels zelf gecommuniceerd worden over de projecten die het Suikertantefonds steunt.