Nieuws

Peerke Donders documentaire
Let op! Dit artikel is al 321 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Nieuwe Surinaamse documentaire over Peerke Donders

In Suriname is een nieuwe documentaire gemaakt over het leven en werk van Peerke Donders in Suriname. De documentaire wordt in Suriname onder meer gebruikt tijdens de geschiedenisles op de basisscholen in het land. De kennismaking met Peerke Donders begint in Tilburg. De film is te bekijken via de berichtenpagina op de website van Peerke Donders.

Foto: het graf van Peerke Donders in de kathedraal van Paramaribo.

Surinaamse visie

Over Peerke Donders zijn in de recente jaren meer films gemaakt. Interessant aan deze nieuwe documentaire is dat deze de Surinaamse visie laat zien op het Tilburgs icoon Peerke Donders. In Suriname is hij net zo bekend als in Tilburg. In het Latijns-Amerikaanse land maakt de Tilburgse weverszoon deel uit van de geschiedenis.

De film wordt in Suriname ook vertoond aan deelnemers aan de maandelijkse bedevaart van Paramaribo naar Batavia. Dat is de voormalige leprakolonie waar Peerke Donders vele jaren heeft gewerkt. De documentaire is in opdracht van de Surinaamse Stichting Devotie Petrus Donders vervaardigd door de professionele filmmaker August Herbonnet en zijn dochter Ayfara.

Reageer op dit bericht