Nieuwe TypischTilburg Kalender nu gratis verkrijgbaar

Op woensdag 12 december is de nieuwe TypischTiburg kalender 2013 gepresenteerd in Café Brasserie Dudok. De TypischTilburg Kalender is een glossy jaarkalender met unieke modellen uit de gemeente Tilburg. Het thema van dit jaar is Sport & Cultuur. De kalender is vanaf vandaag gratis verkrijgbaar.

Bekijk de foto's van deze avond >>>

De presentatie van de kalender was een doorslaand succes. Net als eerdere jaren zijn typisch Tilburgse modellen op unieke wijze vastgelegd. De dertien modellen die de kalender sieren wonnen de TypischTilburgs Modellenwedstrijd waaraan meer dan 100 mensen deelnamen. Er zijn bergen werk verzet door het hele creatieve team, dat maandenlang aan de TypischTilburg Kalender werkte.

De foto’s voor alweer de achtste editie van de TypischTilburg kalender zijn gemaakt door Nol Havens en Bram Delmee. Deze topfotografen maakten twaalf spetterende fotosessies op Tilburgse locaties. Nol Havens is bij het grote publiek bekend als zanger van VOF de Kunst. Maar naast zijn passie voor muziek is Havens sinds 2005 ook professioneel fotograaf. Bram Delmee werd opgeleid door René Wouters en startte in 1996 zijn eigen fotostudio.

Gratis verkrijgbaar
De kalender is vanaf vandaag gratis verkrijgbaar bij: de Winterkoepelhal, Selexyz Emmapassage, Arke Reizen Emmapassage en Hema Heyhoef. Een actueel overzicht alle distributiepunten is te vinden op de site www.typischtilburg.nl. De kalender wordt mogelijk gemaakt door de inzet van tientallen vrijwilligers en sponsoring van een groot aantal trotse, Tilburgse bedrijven. Al het geld dat na aftrek van de kosten overblijft, komt ten goede aan het Verbeeten Fonds.

Predicaat Typisch Tilburgs
Naast de presentatie van de TypischTilburg kalender, werd ook het Predicaat Typisch Tilburgs uitgereikt. De Stichting TypischTilburg kent dit predicaat toe aan organisaties of personen die een uitzonderlijke bijdrage leveren aan de positieve beeldvorming rondom de stad Tilburg. Het Typisch Tilburgs Predicaat werd toegekend aan de Tilburg Trappers. Zij hebben hun stad, volgens de organisatie, ferm op de sportieve kaart gezet en vormen een ongekende bron van plezier en inspiratie voor talloze Tilburgers en niet-Tilburgers. Het is de zesde maal dat het predicaat is uitgereikt. Eerder viel deze eer ten deel aan Rob Oostelbos, Patrick Verbunt, Stichting Stadsgidserij Tilburg, het Hap Stap Festival en de Typisch Tilburgse Huiskamer.

Over TypischTilburg
De TypischTilburg Modellenwedstrijd en de TypischTilburg Kalender zijn evenementen van de Stichting TypischTilburg. De Stichting TypischTilburg is opgericht om de stad nadrukkelijker op de kaart te zetten, onder meer door ‘trotse momenten’ te creëren voor Tilburgers. Daarnaast zet de stichting zich actief in voor een aantal Tilburgse goede doelen. Naast de modellenwedstrijd en de kalender organiseert de stichting op zondag 7 oktober de spinmarathon TilburgSpint.

Meer informatie vind je op de vernieuwde website:
www.typischtilburg.nl

 

Sfeerimpressie van de avond door i13media