Nieuwe winkels verrijken Tilburgse binnenstad

Het is bijna niet meer bij te houden. Wat verandert er de laatste maanden toch veel in de Tilburgse binnenstad. Deze veranderingen geven vaak een positieve impuls aan het winkelaanbod en aantrekkelijkheid van de binnenstad. Ben je al even niet meer in de stad geweest? Bekijk dan even de laatste ontwikkelingen op winkel- en horecagebied in de Tilburgse binnenstad. 

Wijzigingen in de Heuvelstraat

Het gigantische pand op de hoek van de Heuvelstraat en de Willem II Straat, waar voorheen winkelketen MEXX zat gevestigd, stond langere tijd leeg. Verhuurder Dela Vastgoed heeft nu een huurder gevonden in winkelketen HEMA. In de Hemarkt kun je straks de afgeprijsde artikelen van de keten vinden, dit is nu alleen nog maar achter in de winkel te vinden. Wanneer de Hemarkt haar deuren opent in het nieuwe pand is nog onbekend.

De lichten branden in het voormalige Mexx pand
De lichten branden in het voormalige Mexx pand

Daarnaast is SIX verdwenen uit de Heuvelstraat. Daarvoor in de plaats is gekomen: Bizarro. Bizarro richt zich op schoenmode voor dames. Ook aan het begin van de Heuvelstraat kunnen we binnenkort een nieuwkomer verwachten. NEWomen-men opent haar deuren en focust zich zowel op dames- als herenmode.

Niet nieuw in Tilburg maar toch interessant om te vernoemen: SoLow. Zij waren al bekend in de Heuvelstraat maar betrekken ook het pand naast de huidige zaak bij de winkel. De SoLow wordt groter en breder en is daarmee een XXL versie van de winkelketen.

De Dobbelsteen verhuist

Spellenzaak De Dobbelsteen zit momenteel in een verhuizing. Afgelopen jaren waren goed voor eigenaar Roman Jekautz en daarom breidt de winkel uit. Je kunt de Dobbelsteen nu niet meer vinden op nummertje 155 maar op een grotere locatie op nummer 141. Dit heeft ook gevolgen voor het assortiment. De collectie van de merken Djeco en Haba worden uitgebreid, er komt een afdeling met houten speelgoed voor de aller jongsten en het merk Brio wordt toegevoegd.

WAAR in de Juliana van Stolbergstraat

De Juliana van Stolbergstraat is een next-level duurzame zaak rijker: WAAR. Een lunchroom, bakker, winkel en supermarkt ineen. Producten die WAAR verkoopt zijn fairtrade, biologisch, recycled, ecologisch of gemaakt in sociale werkplaatsen. De vestiging in Tilburg is de grootste van de keten die nog 16 andere vestigingen hebben door heel het land.

25 ondernemers in één gebouw

De Plint aan de Veemarktstraat moet het creatieve centrum van Tilburg worden. In De Plint komen uiteindelijk 25 ondernemers. Van een architect tot de organisatie van een festival en van een coupeuse tot een bedrijf waar je 3D prints kunt laten maken.

Gezonde friet in het Dwaalgebied

Bij Potato Time in de Tuinstraat kun je terecht voor patat die wordt klaargemaakt met de gezonde AirFry technologie. Iedere dag staan de patataristas klaar om verschillende patatsoorten klaar te maken. Ze hebben ook zoete aardappelen.

TGG LINE UP minimaal 6 maanden in Emmapassage

Handgemaakte slowfashion, huiselijk, 2d kunst, collecties van verschillende kunstenaars en heerlijke Deense Koffie. TGG LINE UP opent 14 november in de Emma Winkelpassage. Eigenaresse Jessica den Uijl won een wedstrijd en mag daardoor 6 maanden lang zonder huurkosten haar zaak runnen.