Nieuwe woonprojecten in de Tilburgse binnenstad: wij zetten ze op een rijtje!

Regelmatig zetten wij nieuwe horecazaken, winkels of andere bedrijven die zich in onze stad vestigen op een rijtje. Maar met het huidige woningentekort wordt er ook flink gebouwd in de Tilburgse binnenstad. Kun jij het allemaal niet meer bijhouden? Wij zetten wat nieuwe woonprojecten in de binnenstad voor je op een rijtje. Lees snel verder!

Woonprojecten Tilburgse binnenstad

De afgelopen periode zijn er al een aantal woonprojecten opgeleverd in de binnenstad. Zo is de oude MIDI getransformeerd tot appartementencomplex met horecaformule DADAWAN in de plint. Ook boven de ABN Amro bank zijn verschillende studio’s en appartementen ontwikkeld. Ook het steegje waar voorheen Tapasbas Manana was gevestigd, is flink aangepakt. Hier vind je een appartementencomplex met twee nieuw te openen horecazaken bij beide ingangen van het straatje. Namelijk VINE Wine & Dine en The Nacho Bar! Ook zijn er plannen voor een grote woontoren op het Pieter Vreedeplein (naast restaurant BLU). Maar er is nog een juridische strijd gaande tussen de gemeente en omwonenden. Deze toren komt er dus nog niet definitief. Maar de komende periode worden er wel andere woonprojecten opgeleverd!

De Bankier

Aan de Spoorlaan wordt momenteel gewerkt aan een grote woontoren. De toren – die De Bankier gaat heten – wordt maar liefst 76 meter hoog. Het pand bestaat uit luxe stadsappartementen middenin de Tilburgse binnenstad.

Pakhuis West

Achter de Heuvelring en naast de Heuvelse Kerk wordt ook gewerkt aan een appartementencomplex: Pakhuis West. Het complex bestaat uit 45 verschillende appartementen.

De Weverij

In de binnenstad wordt hard gewerkt aan de herontwikkeling van de Emmapassage en het Hendrikhof. Dit zorgt naast een impuls voor het winkelaanbod ook voor woningen. Boven het winkelgebied worden namelijk 170 appartementen gerealiseerd. De naam van dit project: De Weverij.

Koningswei

In de periode 2023 – 2027 transformeert het Koningspein tot Koningswei. Op het plein komt veel groen waardoor er een stadspark wordt toegevoegd aan de binnenstad. Rond het plein worden twee nieuwe woontorens gebouwd met daarin ruim 350 appartementen. Een deel daarvan wordt beschikbaar gesteld voor sociale huur en middeldure huur.

 

Oude Dijk

Heb jij al kennis gemaakt met het project Oude Dijk? Daar woon je op loopafstand van de binnenstad van Tilburg en aan het groen van het Stadspark. Op wat ooit het schoolplein was van het Sint Theresia-Lyceum van de Zusters van Liefde worden 9 luxe appartementen gerealiseerd.

Piushaven

Ook rondom de Piushaven is de afgelopen jaren volop geïnvesteerd in nieuwe woningen. Zo zijn er aan het kanaal verschillende woontorens opgeleverd en vind je op de kop van de haven (boven visrestaurant Smits aan de Haven) een nieuw appartementencomplex met hoogwaardige appartementen. Maar de komende tijd komen er nog veel meer woonprojecten bij.

Fabriekskwartier

Tussen de AaBe-fabriek en de Piushaven wordt een nieuwe woonwijk ontwikkeld. Dit wordt een stoere wijk met een ruw randje. De woonwijk wordt een voorbeeld op het gebied va duurzaam wonen. Er komen verschillende soorten woningtypen en er is ruimte voor kleinschalige bedrijvigheid aan huis.

Wolstad

Op de plek waar voorheen visrestaurant De Visserij was gevestigd, komt een appartementencomplex met de naam Wolstad. Het complex bestaat uit 18 verschillende appartementen.

De Mersjant

Tussen de Piusstraat en de Piushaven – in de Koopvaardijstraat om precies te zijn – wordt hard gewerkt aan woonproject ‘De Mersjant’. Hier wordt een appartementencomplex van ruim zestig appartementen gerealiseerd. Ook worden vier karakteristieke woningen behouden en opgeknapt.

Spoorzone

De Spoorzone is volop in ontwikkeling. Niet alleen om te recreëren, maar ook om te wonen en werken. Zo is Plan-T al opgeleverd, genieten we al enkele jaren van de prachtige LocHal en hebben we met de Gourmet Market een prachtige foodhall in het gebied. Benieuwd wat er op het gebied van wonen allemaal op de planning staat? We zetten het op een rijtje.

De Brabander

Naast Plan-T en pal aan het centraal station wordt momenteel De Brabander uit de grond gestampt. Deze toren wordt 17 verdiepingen hoog en krijgt in totaal 162 huurappartementen.

De Clarissentoren

Een impuls voor de Tilburgse Skyline: dat wordt de Clarissentoren. De toren wordt naast het Clarissenhof gebouwd en wordt maar liefst 130 meter hoog. In de toren worden 250 koop- en huurwoningen gerealiseerd.

Ketelhuis

In de Spoorzone worden verschillende appartementen en studio’s gerealiseerd. De appartementen worden tussen de 35 en 50 m2. Ook komt er een woonblok met studio’s tussen de 28 en 31 m2. Het Ketelhuis komt op de hoek van de Burgemeester Brokxlaan en de Willem II-passage. In totaal worden er binnen dit project 48 woningen gebouwd.

Parkwachter

de parkwachter

Is het Spoorpark nog onderdeel van de Spoorzone? Een beetje wel toch? En dus noemen de de Parkwachter ook in dit rijtje. De woontoren van 70 meter wordt namelijk aan het Spoorpark gebouwd. En wel aan de kant van de Ringbaan west. Er komen ongeveer 100 appartementen in de woontoren.

Loven Besterd

Ook rondom de Tilburgse linten wordt veel gebouwd.

Spaendonk

Spaendonk is een project op de plek van de voormalige wollenstoffenfabriek. De vervallen fabrieksgebouwen maken plaats voor 143 duurzame woningen. Er komen grondgebonden woningen, stadswoningen en appartementen in diverse prijsklassen. De verkoop is inmiddels gestart.

Meer informatie

Oftewel: de skyline van Tilburg gaat de komende periode een flinke impuls krijgen. Mochten er ontwikkelingen zijn, vind je die uiteraard op onze kanalen terug. Dus volg Tilburg.com vooral via Facebook en Instagram zodat je niks mist!