logo

Nieuwe woonwijk in de Spoorzone: begin volgend jaar compleet bewoond

clarissenhof

Wie regelmatig door de Spoorzone rijdt, ziet dat er een woonwijk uit de grond schiet. Momenteel is de bouwvak in volle gang maar voordat de vakantie begon voor de werklui, is er hard doorgewerkt. Nog een nieuwtje: de koopappartementen in het Clarissenhof zijn volledig uitverkocht. 

Foto’s: Corné Hannink

De woonwijk ligt tussen de Burgemeester Brokxlaan en de Lange Nieuwstraat. De poort van de wijk staat tegenover het oude clarissenklooster aan de Lange Nieuwstraat. De wijk bestaat uit tien flinke gebouwen met daarin verschillende soorten appartementen. Het Clarissenhof moet een groene woonwijk worden waar je heerlijk tot rust kunt komen en toch dichtbij de bruisende binnenstad woont.

Begin 2018 compleet bewoond

Na de zomervakantie kunnen de bouwvakkers nog flink aan de slag want eind dit jaar moeten de eerste appartementen worden opgeleverd. Begin volgend jaar moet de hele wijk bewoond zijn.

Hoewel de koopappartementen niet meer beschikbaar zijn, komen huurders nog wel in aanmerking voor een woning. Er worden zowel sociale- als particuliere woningen verhuurd. Na de zomer volgt hierover meer informatie op de website en Facebookpagina van het Clarissenhof.

Foto’s bouw Clarissenhof

Fotograaf Corné Hannink ging voor ons een kijkje nemen bij het Clarissenhof en maakte foto’s. Je kunt ze hieronder vinden.

clarissenhof-3 clarissenhof-2 clarissenhof-1