Nieuwjaarsborrels, Willem II & veel meer: 9x de leukste weekend uittips!

Weekend uittips

Het eerste weekend van het jaar staat voor de deur! Zoals altijd is er weer veel te doen in onze stad. Zo zijn er nieuwjaarborrels, wedstrijden van Willem II,  Tilburg Trappers en nog veel meer! Nog geen plannen gemaakt dit weekend? Wij zetten de leukste weekend uittips voor je op een rijtje. Lees snel verder.

#1 Willem II – Roda JC

Willem II krijgt aanstaande vrijdag om 20:00 uur bezoek uit Limburg, want de wedstrijd Willem II-Roda JC staat op het programma. Dit betekent dat clubicoon van Willem II Jordens Peters weer even terug in Tilburg is. Onder leiding van interim-trainer Reiner Robbemond is de laatste competitiewedstrijd tegen De Graafschap winnend afgesloten. Kan hij de Tricolores nog een keer aan de winst helpen? Wil jij erbij zijn? Er zijn nog kaarten beschikbaar!

#2 Tilburg Trappers – Rostock Piranhas

Ook Tilburg Trappers speelt een wedstrijd in eigen huis. Vrijdag om 20:00 uur neemt Tilburg Trappers het op tegen Rostock Piranhas. Het belooft een spectaculaire avond te worden tegen de nummer 14 van de competitie. Ben je nieuwsgierig hoe een avond Tilburg Trappers eruitziet? Lees dan deze tip van de week. Er zijn nog genoeg kaarten beschikbaar. Kan Tilburg Trappers op jouw steun rekenen?

#3 Kundalini Yoga New Years Workshop

Aankomende zaterdag is er een Kundalini Yoga workshop bij het Zonnelicht. Tijdens een Kundalini workshop word je meegenomen op reis van je hoofd naar je hart. Aan de hand van oefeningen, meditatie, ademhalingstechnieken en mantra leer je opnieuw vertrouwen in jezelf krijgen voor het nieuwe jaar. Merk je dat er veel dingen in je hoofd spelen en voel je jezelf onrustig of gestresst? Kom dan heerlijk tot rust tijdens de Kundalini New Years Workshop.

#4 Zumme Zinge?! in Poppodium 013

Wie zal er dit jaar vandoor gaan met de eretitel van het groen-oranje muziekspektakel Zumme Zinge?! en maakt de Kruikenkraker van Kruikenstad? Iedereen is aanstaande zaterdag welkom om zijn of haar carnavalsmuziek een podium te geven. Van een één-persoonsact tot kinderorkest en van blaasorkest to carnavalsentertainer. Tijdens Zumme Zinge?! komt alles voorbij. Daarnaast is er ook een hele eervolle prijs te winnen. Geniet samen van een gezellige carnavaleske muziekavond vol met plezier.

#5 Tilburgse Stiefeltocht: New Years Eve editie

Zondag kun je bourgondisch genieten tijdens een culinaire wandeltocht door Tilburg. Gastrobar RIX, Eethuis Twintig, Rosalie en De Harmonie organiseren de Tilburgse Stiefeltocht waarbij je in verschillende restaurants van culinaire hoogstandjes geniet. Gedurende de middag bepaal je zelf in welke volgorde je langs de deelnemende horecazaken gaat. Bij iedere zaak krijg je een consumptie en een spectaculair gerechtje voorgeschoteld.

#6 Tilburg Trappers – Hannover Scorpions

Het is een druk weekend voor Tilburg Trappers. Ze spelen twee keer in eigen huis in één weekend! Het zal zondag gaan spoken in het IJssportcentrum Tilburg, want koploper Hannover Scorpions komt op bezoek. Een belangrijke wedstrijd in de strijd om de eerste plek, want Tilburg Trappers staat tweede. Een echte kraker in de competitie van Oberliga Nord dus!

#7 Fietstocht door Stadsbos013

Kom je weekend afsluiten met een rustgevende fietstocht door Stadsbos013. Ook nu in de winter is er van alles in de Tilburgse natuur te beleven. Samen met Gidsen fiets je door landgoederen, beekjes en nog veel meer prachtige locaties verstopt in de Tilburgse bossen. Tijdens de fietstocht is er een stop bij de Gasterij van Prise d’Eau om lekker op te warmen met een chocomel, koffie of thee.

#8 Weihnachtsoratorium van Bachcantates Tilburg

Op 8 januari voert Bachcantates Tilburg het Weihnachtsoratorium van Bach op, onder leiding van dirigent Rienk Bakker. Het oratorium bestaat uit zes afzonderlijke delen die bij elkaar een geheel vormen. Op zondag 8 januari staan de delen 4, 5 en 6 op het programma. Het concert vindt plaats in de prachtige Broekhovense Kerk in Tilburg.

#9 Sterrentocht in Tilburgse binnenstad

De Tilburgse Sterrentocht trekt op zondag 8 januari 2023 voor de eerste keer door de binnenstad van Tilburg. Dit evenement is een nieuwe variant op de intocht van de Driekoningen. Honderden kinderen uit Tilburg en omgeving zijn wekenlang druk bezig geweest met het maken van lampionnen en het instuderen van liedjes. De lampionnen worden gedragen tijdens de Sterrentocht. Maar de ultieme blikvanger is een lichtgevende ster van 4 meter hoog en 3,5 meter breed die trots voorop gaat in de Sterrentocht.

Meer leuke uittips

Onze uit-agenda staat weer bomvol! Ben je benieuwd wat er dit weekend nog meer te doen is? Check dan vooral onze uit-agenda voor feestjes, concerten en veel meer. Alvast een fijn weekend!