Een nieuwjaarsduik in een bad vol bier

nieuwjaarsduik

De dag beginnen waarmee je geëindigd bent. Taphuys Tilburg neemt dat wel heel erg letterlijk. In het Tilburgs café aan het Piusplein kun je op 1 januari namelijk een nieuwjaarsduik nemen in een bad vol bier! 

“Een nieuwjaarsduik in Scheveningen? Dat is zooo 2017!” Schrijft Taphuys Tilburg op Facebook. Daarom besluit het café iets anders te organiseren: geen duik in de Noordzee of Piushaven, maar in een bad met bier. In de hottub op het terras gaat naar schatting 1500 liter bier. “We zijn nog op zoek naar een brouwer die bier beschikbaar wil stellen. Het is dus nog niet bekend welk bier, maar waarschijnlijk wordt het pils.” Vertelt Rick Smeulders van ’t Taphuys. “Maar we hopen eigenlijk op speciaalbier, want dat heeft zo’n mooie kleur.”

Bierspa, maar dan anders

Hoewel Taphuys Tilburg nogal uniek is met een hottub bier op het terras, is het idee van het bierbad niet helemaal nieuw. Zo zijn er in Praag meerdere bierspa’s te vinden. Dat het goed voor je huid schijnt te zijn, is volgens Rick nog een extra voordeeltje. Alleen de temperatuur (ijskoud!) maakt het wel iets minder aangenaam dan in Tjechië.

Nieuwjaarsborrel

Vanaf 15.00 uur staat er een groot bad klaar waar je met je vrienden een duik in kunt nemen. En om ervoor te zorgen dat je niet de rest van de dag naar bier ruikt, kun je ter plekke even warm douchen. Na de duik gaat de middag nog verder met een nieuwjaarsborrel. Dat biertje (of wijntje) tap je dan gewoon zelf uit de muur. En om de middag helemaal gezellig te maken, zorgt TWQ voor fijne jazz, funk, R&B, hip-hop, Bebop, Swing en Soul.