Nieuwste film Zoentjesdief van Tilburgse Lidi Toepoel genomineerd voor ‘Beste Nederlandse Korte Film’

Zoentjesdief

De Tilburgse regisseuse Lidi Toepoel is met haar nieuwe film ‘Zoentjesdief’ genomineerd in de competitie ‘Beste Nederlandse Korte Film’ van het kinderfilmfestival Cinekid in Amsterdam.

Zoentjesdief

‘Zoentjesdief’ gaat over de jonge Amy, die wel de voordelen ziet van een dementerende oma. En al helemaal als oma ook nog eens verliefd wordt. Dementie door speelse kinderogen gezien. In de film worden de hoofdrollen gespeeld door: Hetty Heyting, Frits Lambrechts en Christanne de Bruijn. (Jeugd)helden van Lidi: “Ze waren mijn eerste keuze, dat ze meteen ja zeiden was geweldig!”.

De opnames vonden vorig jaar plaats in Tilburg en omgeving, zoals zorgcentrum Torentjeshoef en De Heikant. Het verhaal baseerde Toepoel op haar (inmiddels 96-jarige) oma Mientje, die vasculaire dementie heeft en jaren geleden ook een vriend kreeg in het bejaardentehuis: “Ondanks dat mijn oma veel vergat, vroeg ze altijd als ik op bezoek kwam waar Rinus was. Die emotie van verliefdheid was voor haar dus onvergetelijk. Dat vond ik een mooi gegeven voor een film. En omdat het verhaal vanuit een kind verteld wordt, hoop ik dat dit thema meer met kinderen wordt besproken. Zij maken dit ook mee.

Dat de film genomineerd is op Cinekid, hét kinderfilmfestival van Nederland, vind ik een grote eer.” Dinsdag 20 oktober wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt op Cinekid. De film ‘Zoentjesdief’ zit in ieder geval al in de top 3 van ‘Beste Nederlandse Korte Film’.

Meer informatie en de laatste updates vind je op de Facebookpagina van Zoentjesdief.