NK Duathlon Sprint tijdens Run Bike Run

Zondag 15 juni start het NK Duathlon Sprint (een sport waarbij eerst wordt hardgelopen, vervolgens gefietst en tot slot weer wordt hardgelopen) vanaf het complex van voetbalvereniging Sarto aan de Gilzerbaan in Tilburg.

runbikerunlogo

Er strijden zondag 90 heren en 40 dames om zichzelf voor 1 jaar Nederlands kampioen duathlon over de sprint afstand te noemen. De sprint afstand gaat over 5 km hardlopen – 20 km fietsen – 2,5 km hardlopen.

Kanshebbers
De verwachting is dat er bij de mannen geen uitgesproken favoriet is, hoewel Maikel Zuiderhoudt de meeste kans heeft de titel te pakken door zijn sterke optreden bij het WK Duathlon. Andere kanshebbers zijn lokale favorieten Erik van der Heijden en Armand van der Smissen. Ook van Caimin Stevens wordt veel verwacht. Outsiders voor de titel bij de heren zijn: Maarten van Zeggeren, Roland Besselink, Gerben Scheurs, Thijs Wiggers, Merlijn Dekker (beide nog junioren), Michel van de Wall, Collin van Almkerk, Michiel Hulleman en Wardie van Wouw.

Bij de vrouwen zijn de deelneemsters aan het WK Duathlon in de personen van Pien Keulstra, Joyce Vrijenhoek en Lesley Smit de grootste kanshebsters voor de Nederlandse titel. Zij hebben op het WK Duathlon laten zien bij de top van de wereld te behoren. Pien Keulstra werd daarbij ook afgelopen zondag Nederlands kampioen triathlon over de sprintafstand bij de beloften. Andere kanshebsters zijn Sandra de Jonge (winnares nationaal duathloncircuit 2013), Eline Lute-Kuin, Jony Heerink, Marina van Dijk, debutante Lotte Jacobs, Dieuwertje Poort (regionaal favoriete en tevens titelverdedigster) en de junioren Lindy van Anrooy en Kirsten Nuyes.

Hoe, wat en waar?
Het NK voor de vrouwen start om 12.00 uur en het NK voor de heren vindt een half uur later plaats om 12.30 uur. De gehele wedstrijd is gratis voor publiek te volgen en biedt voldoende mogelijkheden voor een leuke dag. Er kan op de dag zelf ook nog worden ingeschreven voor de recreantenserie en voor de jeugd.

Bekijk hier het agenda-item