NLdoet groot succes in Tilburg: 600 vrijwilligers dragen steentje bij

nldoet

Afgelopen vrijdag en zaterdag stonden in het teken van NLdoet. Circa 600 vrijwilligers gingen aan de slag bij zo’n 70 projecten in de stad. Vanwege de onderwijsstaking op vrijdag 15 maart was de opkomst iets minder dan voorgaande jaren, maar de sfeer was er niet minder om. 

Heel Hazelaar bakt

In Behandelcentrum De Hazelaar gingen teams van cliënten de bakstrijd met elkaar aan, om in opdracht de beste, mooiste, origineelste en lekkerste taart te presenteren. Een vakjury beoordeelde de prestaties op samenwerking, smaak en originaliteit. Het was een gezellige, smakelijke middag waarbij de cliënten volop genoten.

Kinderopvang door Joannes Zwijsen

Woonzorgcentrum Joannes Zwijsen sprong creatief in op de onderwijsstaking. Zij regelden voor zowel personeel als NLdoet-deelnemers kinderopvang, zodat zij kinderen mee konden nemen naar de activiteiten binnen het woonzorgcentrum. De hele dag werden de bewoners van Joannes Zwijsen in het zonnetje gezet. Van traditionele bingo tot wandelen naar de LocHal: de bewoners én vrijwilligers vonden het fantastisch.

Lunchen in het NAHuis

Ook de bezoekers van het NAHuis, voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, werden vrijdag in het zonnetje gezet. Vrijwilligers namen ze mee voor een wandeling naar de LocHal en hielpen onder meer bij het duwen van de rolstoelen. Voor de achterblijvers werd er een lunch georganiseerd in het NAHuis.

De organisatie van NLdoet kijkt terug op een geslaagde editie en wil alle vrijwilligers bedanken.