NLdoet projecten in omgeving Tilburg

Let op; dit is een artikel uit 2015. De activiteiten van NLdoet in Tilburg van dit jaar kun je hier vinden. 

NLdoet is een jaarlijks terugkerende vrijwilligersdag. De grootste van Nederland zelfs. Deze dag wordt georganiseerd door het Oranje Fonds en vindt dit jaar plaats  in het weekend van 20 en 21 maart. 

In de afgelopen tien jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen en 1,5 miljoen mensen bij betrokken geweest. NLdoet is een nationale vrijwilligersdag en natuurlijk doet Tilburg hier ook aan mee. Dit jaar kun je meedoen aan maar liefst 60 klussen verdeeld door de stad.

NLdoet in Tilburg

In Tilburg zijn er diverse spelers op de markt die meedoen aan de vrijwilligersdag NLdoet. Dit zijn grote en kleine(re) partijen uit de stad. Zou jij nog graag willen meehelpen tijdens NLdoet? Meld je dan nu snel aan.

NLdoet foto

Grote projecten

Stichting Amarant biedt zorg, ondersteuning en huisvesting aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Tijdens NLdoet volbrengen vrijwilligers de taken. Hagen worden gepland, er wordt aan de tuin gewerkt, appartementencomplexen worden opgeknapt en is er de mogelijkheid om met bewoners tapas te maken.

ContourdeTwern vindt dat iedereen meetelt en meedoet. Leefbaarheid staat hoog in het vaandel bij deze stichting. Tijdens NLdoet heeft ContourdeTwern circa 40 klussen, waarbij 800 personen zullen meehelpen. Eén van de grootste acties dus.

De Wever is de organisatie op het gebied van ouderenzorg in Tilburg. De vrijwilligers zetten twee dagen de ouderen in het zonnetje, door bijvoorbeeld schoon te maken, een binnentuin op te fleuren, bewoners meenemen naar musea of door een high tea te organiseren.

Tilburgse Voedselbank helpt de armste Tilburgers door hen tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Haar locatie zal tijdens NLdoet worden schoongemaakt en er zal ook geschilderd worden. Het gaat hierbij om de uitdeelhal, de kantine en het magazijn.

Nog meer klussen

Naast de grotere organisaties met veel klussen, zijn er natuurlijk ook kleinere projecten waaraan je mee kunt helpen. Bekijk hier welke bedrijven of stichtingen jij een handje kunt helpen in Tilburg.

Bouwjaar ’84
De Bodde
Eerste Jan Ligthartschool
Embrace Pink Foundation
Het Laar
Hondenopvoedvereniging Geduld Overwint
Jan Ligthart Driecant
Jong Nederland
Kinderopvang Tjil
MST
Padua Zorgcentrum
Prins Bernardschool
Resto VanHarte Tilburg
Ronald McDonald huis Tilburg
Scoutinggroep Celtica
Stichting Ancientpower
Stichting Atelier Famous
Stichting de Duynsberg
Stichting Hall of Fame Next
Stichting Jan Verhallen
Stichting Kivi – Kunst is voor Iedereen
Stichting New Beginning
Stichting Peerke Donders
Stichting Raakveld
Stichting Siza
Stichting Social Energy
Stichting SOT
Stichting Stadstuin Theresia
Stichting Thuishaven Tilburg
Stichting ’t Valleike
T.S.V. NOAD
Volkstuindervereniging Dongenseweg
Volkstuindervereniging Leijpark
Wijkcentrum de Back
Wijkorganisatie de Ring
Woonzorgcentrum Den Herdgang
Woonzorgcentrum de Heikant
Woonzorgcentrum Koningsvoorde