Nog drie dagen tot de Tilburgse kermis: horeca maakt zich klaar

horeca

De wegen zijn afgesloten, de eerste kijkmannen laten zich zien en de horeca is zich volop aan het voorbereiden op tien dagen feest. Wij gingen weer de stad in om de vorderingen te volgen. Hoewel de attracties zich nog niet laten zien, transformeert de stad tot één groot evenemententerrein. 

Lantaarnpalen, bushokjes: de binnenstad wordt leeggehaald

lantaarnpaal leeggehaald

Om ervoor te zorgen dat de booster onderweg geen lantaarnpaal meeneemt en jij niet tegen een glazen bushokje aanloopt na een avond doorhalen in de Amstel Bierhal, zijn werklui druk bezig met het verwijderen van objecten in het straatbeeld.

Honderden stroominstallaties

elektriciteit elektriciteitskast

Tijdens de kermis wordt er een enorme hoeveelheid energie verbruikt. Niet alleen door jou tijdens het rondstruinen en dansen, ook door de verschillende attracties, licht- en geluidsinstallaties. Voordat de attracties kunnen installeren, wordt de binnenstad eerst voorzien van de nodige bevoorrading stroom. Extra aggregaten, stroomkasten en -verdelers worden momenteel in het centrum geplaatst.

Tirolerdorp krijgt vorm

tirolerdorp

Het Tirolerdorp op het NS-plein krijgt vorm. De eerste terrassen zijn geplaatst en er staan al bierkoelkasten in het zicht. Het Tirolerdorp lijkt de wedstrijd ‘wie is als eerste geïnstalleerd’ te winnen!

Horeca maakt zich klaar

horeca-heuvelring

Ondernemers aan de Heuvelring pakken tijdens de kermis extra groots uit.

piusplein

piusplein-2

Het Piusplein verandert momenteel in een grote feesttent. De terrassen zijn eventjes naar binnengehaald en onder de tent worden verschillende grote barren geplaatst. Tijdens de kermis kun je hier genieten van verschillende optredens op het Kermis FM plein.

paleisring

Natuurlijk pakken de feestcafés aan de Paleisring ook extra groots uit. Werklui zijn hard aan het werk om de Paleisring feestklaar te maken.

Geraamte Amstel Bierhal staat

bierhal

Het geraamte van de Amstel Bierhal staat. Dit jaar vind je het grootste café van Tilburg tijdens de kermis midden op het Willemsplein. Verschillende Hollandse toppers staan tien dagen lang op het podium.

Wij maken ons klaar

spandoek

Ook wij hebben weer een schier doekske hangen (met dank aan Imageau voor de opmaak, Q-Promotions voor de snelle levering en Ruud’s Glazenwasserij voor het ophangen). Alles over de Tilburgse kermis kun je vinden op www.tilburg.com/kermis.

Tilburg kleurt blauw

ijsland-talk ijsland-terrassen

Het heeft eigenlijk niet met de kermis of de opbouw te maken, maar nu we toch het straatbeeld beschrijven, moeten we dit fenomeen wel meenemen. Het vrouwenelftal van IJsland speelt vanavond tegen Frankrijk in het Koning Willem II Stadion. Momenteel nemen 2.000 IJslanders de terrassen en de fanzone op het Pieter Vreedeplein over. Op het terras van The Talk staat zelfs een verkooppunt voor merchandise.
[wpbrzone id=22]

Alles over Kermis Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, alle attracties, de mooiste foto’s en alle praktische info over de Tilburgse Kermis: