Nog één maand tot Elf-Elf: dit is het officiële programma!

Nog precies één maand en dan mogen we onze kieltjes en groen-oranje Kruikensjaal weer uit de kast halen. Elf-Elf staat dan op het programma. Dit is dé start van het nieuwe carnavalsseizoen en onder andere de Prins van Kruikenstad en zijn gevolg worden dan gepresenteerd. Ook is er van alles te doen in de stad. Lees snel verder voor het officiële programma van de carnavalsstichting. 

Elf-Elf valt dit jaar op een zaterdag. Het belooft dan ook gezellig druk in de Tilburgse binnenstad te worden. De verschillende horecastraten en -pleinen pakken immers uit met mooie programma’s. De meeste Kruiken en Kruikinnen zijn vrij en hoeven de dag erop niet te werken. Mooie kans om er de hele dag een groot feest van te maken. Samen groen-oranje dus.

Officiële programma

Het officiële programma van de carnavalsstichting vindt plaats op de Heuvel. Om 16:11 uur start het officiële programma, maar vanaf 15:30 uur ben je welkom voor je eerste biertje, Schrobbelèr, wijntje of frisje. Het officiële programma eindigt om 23:11 uur. Dan weten we ook wie de Prins van Kruikenstad is en wie er allemaal in de Raad van Elf zitten. Nog niet uitgefeest? Hoeft ook niet. Tot 01:00 uur kun je op de Heuvel doorfeesten en daarna nemen de Kruikenkroegen in de binnenstad het over.

Wat je verder mag verwachten? Carnaval zoals carnaval bedoeld is. Eén groot groen-oranje feest met diverse gastartiesten, blaaskappellen en al het andere wat carnaval, carnaval maakt. De rest van het officiële programma maakt de carnavalsstichting snel bekend. Daarvoor kun je ze het beste volgen op Facebook en Instagram. 

Motto

Ieder carnavalsseizoen geldt een nieuw motto. Dit motto wordt traditiegetrouw tijdens Et Sebiet gepresenteerd. Voor komend seizoen is het motto ‘Maawe meude mèèrege’.

Veel meer te doen in de stad!

Niet alleen op de Heuvel is er van alles te doen tijdens Elf-Elf. Ook in de rest van de stad barst het groen-oranje feest los. Zo staat er op Piusplein-Noord – het pleintje voor Café de Baret – een groot carnavalsontbijt op het programma en gaat het feest daarna tot in de late uurtjes door. Ook in de Stadhuisstraat is het bal met optredens van Veul Gère, Peter Selie, CV De Jassen, Johnny Purple, Bennie Bekend en meer. Dit feest begint om 11:11 uur. Je kunt een strippenkaart bestelen voor €11,11 en daarvoor krijg je vijf bier, één Schrobbelèr en een broodje kroket. Deze strippenkaart is geldig tussen 11:11 – 13:11 uur.

In de Oranjestraat begint het steegfeest om 20.00. je kunt daar genieten van optredens van Alaafter Party, CV Kruik’m, CV d’n Langsaufers en nog veel meer. Entree is gratis! Op de Paleisring kun je terecht bij Feestcafé De Prins. Daar dans je op muziek van DJ Gabri*l en DJ Rick. Bij Café De Slijterij en Heuvel 15 kun je vroeg pieken! Daar haal je van 15.00 tot 17.00 bier of fris voor €2,50. Voor een Schrobbelèrke betaal je heel de dag €2,00. Muziek wordt verzorgd door verschillende carnavals-dj’s én er is zelfs een surprise act geregeld!

Liever naar de Korte Heuvel? Kan ook! Het feest begint daar – net als in de Stadhuisstraat – om 13:11 uur. Je kunt dus voor het officiële programma op de Heuvel al lekker los in de stad. Dan staat het Uurke Sengers namelijk op het programma. C.V. of Kachel host dit evenement met verschillende gastartiesten. Om 15:11 uur nemen de dj’s het over vanaf het balkon van Studio. Carnavalsontbijt/bojem erin en naar de binnenstad dus!

Ongetwijfeld wordt er binnenkort veel meer bekendgemaakt met betrekking tot feestjes tijdens Elf-Elf. Hou daarvoor onze kanalen in de gaten. Want wij gaat de komende weken flink promoten wat er allemaal te doen is tijdens Elf-Elf, zodat de hele binnenstad groen-oranje kleurt. Roep je vrienden en familie alvast op om die dag de stad in te gaan, dan zorgen de horecazaken in de stad voor de rest.

Niks missen? Volg ons op Facebook en Instagram. Blijf ook onze uit-agenda in de gaten houden.