Nog maar vier edities van Aus Berlin Festival

Dit jaar wordt er met Aus Berlin Festival een reeks ingeluid. Nog vier keer vindt het evenement plaats, daarna is het klaar. Intimiteit en urbexen (urban exploring) avonturen staan deze edities centraal.

Het Tilburgse festival maakte de afgelopen jaren grote sprongen. Van de Hall of Fame en Club Smederij naar de Koepelhal en Wagenmakerij. “Met de komst van Aus Berlin in de industriële Koepelhal en Wagenmakerij in 2015 forceerden we onszelf om het groter aan te pakken en meer bezoekers te trekken. Het was voor ons een logische gedachte om zo’n groots podium in de Koepelhal neer te zetten zoals de afgelopen jaren. Nu we als organisatie van Aus Berlin daarop terugkijken vinden we het jammer dat er zo moeilijk contact gemaakt kon worden met de artiesten.” aldus initiatiefnemer Joep van Gorp.

Terug naar de kern

Aus Berlin begon met intimiteit, nieuwe Berlijnse muziek en urbex avonturen. Dat gaan ze dit jaar opnieuw doen met drie warme en intieme podia, nieuwe muziek en artiesten uit Berlijn, paden waar je door kan verdwalen, objecten waar je op kan klimmen en chillen, bijzondere (muzikale) performances en weer een bizarre entree.

Nog vier edities

“Met nog een paar maanden te gaan tot 24 november, mogen we vandaag (eindelijk) meer vertellen over Aus Berlin Festival 2018. Het festival krijgt een forse update en draait helemaal rond intimiteit en urban exploring. Onze hoofdkarakters, Tom en Matthias, staan centraal de komende vier jaar. We volgen hun reis door Berlijn en tijdens iedere editie beleef je hun ervaringen. Daarover vertellen we je de komende maanden meer. In de teaser die vandaag verschenen is krijg je de eerste kennismaking en het thema van dit jaar; de Berliner Unterwelten.” aldus Joep.

Nieuwsgierig geworden naar het eerste hoofdstuk? Kijk dan op www.ausberlin.nl. De early bird tickets (met €10,00 korting) zijn inmiddels te koop.