Nog twee dagen tot Koningsdag: Tilburg kleurt oranje

tilburg kleurt oranje

De oranjekoorts is goed voelbaar in Tilburg. Over twee dagen is het dan eindelijk zover: de koninklijke familie komt naar Tilburg en de binnenstad verandert in één groot festivalterrein. Momenteel ligt heel de binnenstad over hoop en is de opbouw van het gigantische evenement in volle gang. Tilburg kleurt oranje en dat is te zien!

Tilburg kleurt oranje

thumbnail_IMG_2351

Het festivalterrein van Tilburg Zingt en Royal Concert wordt opgebouwd! Tienduizenden feestvierders vieren hier komende dagen een feestje.

013

Bij 013 is begonnen aan de opbouw van buitenfestival Jus d’Orange. De cd’tjes op de gevel krijgen een oranje jasje voor deze speciale gelegenheid.

brandpunt-slagroom

Met Tilburg Zingt en het Royal Concert langs het Piusplein kleurt het horecagebied volop oranje. De vlaggen en wimpels hangen uit en het koninklijk paar kijkt over het plein uit vanuit Slagroom Eten & Drinken.

nieuwlandstraat

De Nieuwlandstraat krijgt steeds meer kleur. Door heel het Dwaalgebied kun je niet meer om de oranje wimpels aan de gevel heen.

stadsheer 25-4

Maandag kleurden slechts vier balkons oranje, nu zijn dat er al een stuk meer!

toren

Momenteel wordt de BEKA-schoorsteen gerestaureerd. Om dit er toch wat leuker uit te laten zien, is een kroon bevestigd op het hoogste puntje van de toren. De kroon is te zien in de wijde omgeving.

 

IMG_8738

De bouwwerkzaamheden in de Spoorzone worden op een leuke wijze verbloemd tijdens Koningsdag. Met het rood-wit-blauw ingepakt Gebouw 88 ziet het er ineens een stuk vrolijker uit.

spoorzone

Langs de route die de koninklijke familie aflegt door de Spoorzone, staan de bogen over de weg al gedeeltelijk klaar.

tribune

De eerste tribune op de kruising van de Spoorlaan en de Heuvelring is opgebouwd. Op deze plaats vindt de act van wereld 9 plaats. Acht regiogemeenten mogen zich hier aan de koninklijke familie presenteren.

Alles over Koningsdag in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de officiële route, de leukste feestjes en de mooiste foto’s van Koningsdag in Tilburg: