Nominatieperiode BOV-Trofee 2020 van start: welke ondernemer is van betekenis?

bov-trofee

Het BOV-Trofeejaar is van start! De bedoeling was dit luister bij te zetten tijdens een kick-offbijeenkomst bij Doloris in Tilburg, maar het coronavirus zette daar een streep door. Wel maakte de organiserende commissie het thema van dit jaar bekend én werd het startsein gegeven om bedrijven te nomineren.

Het staat iedereen tot en met 25 maart vrij bedrijven aan te dragen die in aanmerking komen om de BOV-Trofee 2020 te winnen. Er wordt gezocht naar ondernemers die zich onderscheiden binnen het thema ‘Van betekenis.’

Actueel thema

Het thema Van Betekenis sluit naadloos aan op de actuele ontwikkeling van de betekeniseconomie. Ondernemers en hun ondernemingen worden afgerekend op de waarde die zij toevoegen aan de maatschappij als geheel. Zingeving staat centraal: hoe maakt een ondernemer zijn toegevoegde waarde inzichtelijk, wat is die toegevoegde waarde en waarom heeft dat meerwaarde. Die vraagstukken staan centraal in het thema. Bovendien geeft de prijs hiermee een knipoog naar zichzelf: een trofee van betekenis.

Nomineren

Nomineren kan vanaf nu tot uiterlijk 25 maart 2020 op de website. Na 25 maart worden alle nominaties getoetst aan de vereisten en wordt door de onafhankelijke jury een scherp en evenwichtig beeld gevormd over de kandidaten met als kenmerk of zij “van betekenis” zijn. De uitreiking van de BOV-Trofee vindt op donderdag 5 november plaats in Theaters Tilburg. Daar maken drie finalisten nog kans maken op de ondernemersaward. De winnaar krijgt de prijs uitgereikt in het bijzijn van 750 ondernemers en stakeholders uit de regio.

De BOV-Trofee

BOV staat voor Beste Ondernemers Visie. De organisatie is in handen van de Junior Kamer Hart van Brabant. Zoals de naam al zegt, wordt gezocht naar de beste ondernemer. Omdat er vele soorten ondernemers, bedrijven en branches zijn, wordt dit jaarlijks getoetst binnen een bepaald thema. Dit jaar wordt de trofee voor de 21e keer uitgereikt. De jury speelt daarbij een belangrijke rol. Dit zijn lokale ‘captains of industry’ uit allerlei disciplines die een scherp en evenwichtig beeld vormen over de kandidaten. Inmiddels is de BOV-Trofee voor Midden-Brabant uitgegroeid tot het grootste ondernemers event van Brabant. Ieder jaar komen hier ruim 750 bezoekers op af.