Nominaties geopend voor het Gouwe Peerke 2023

De jaarlijkse uitreiking van het Gouwe Peerke erkent en viert lokale helden die zich onvermoeibaar inzetten om de gemeenschap te versterken. De verkiezing van het Gouwe Peerke vindt sinds 2010 jaarlijks plaats en is een initiatief van de Stichting Gouwe Peerke. Zoals elk jaar staat er een thema centraal en valt er naast een onderscheiding ook een mooi geldbedrag te winnen. Voor 2023 is een thema gekozen dat aansluit op de actuele situatie in de wereld: de hongerigen voeden.

Bestrijding armoede

Het Gouwe Peerke is een eerbetoon aan het levenswerk van Peerke Donders, de beroemde missionaris uit Tilburg die zijn leven wijdde aan de armen en behoeftigen. In dezelfde geest willen we dit jaar individuen en organisaties erkennen die zich inzetten voor de bestrijding van armoede binnen onze gemeente.

We nodigen mensen binnen de gemeente Tilburg uit om de stille helden die elke dag het verschil maken te erkennen en te eren door hen te nomineren voor het Gouwe Peerke 2023. Iedereen is welkom om kandidaten voor te dragen, inclusief individuen, vrijwilligers, organisaties of initiatieven die opvallen door hun toewijding aan het verlichten van de last van armoede.

Nomineren is eenvoudig

Wil je iemand nomineren voor het Gouwe Peerke 2023? Stuur dan uiterlijk op woensdag 8 november een e-mail naar gouwepeerke@live.nl. Beschrijf waaromjouw genomineerde een inspiratie is voor anderen en waarom ze de erkenning verdienen.

Een deskundige jury zal alle nominaties beoordelen en de winnaars selecteren op basis van hun uitzonderlijke bijdragen aan de strijd tegen armoede in Tilburg. Traditiegetrouw vindt de uitreiking van de wisselbokaal met cheque plaats op de sterfdag van Peerke Donders op 14 januari.