Nu ook een boekentoren op locatie ETZ Waalwijk

Boekentoren

Na ETZ Elisabeth en ETZ TweeSteden heeft Stichting ‘Boek winst’ nu ook een boekentoren geplaatst in ETZ Waalwijk. Hier kunnen patiënten, bezoekers en medewerkers gebruikte boeken kopen. De volledige opbrengst gaat naar goede doelen.

De boekentorens kunnen op de locaties Elisabeth en TweeSteden in Tilburg al op veel belangstelling rekenen. Boeken zijn ook in het Waalwijkse ziekenhuis te koop voor slechts €2,- per stuk. Voor €5,- mag iedereen 3 boeken meenemen. De boekentorens staan op iedere ziekenhuislocatie in de buurt van de hoofdingang.

Stichting ‘Boek winst’

Stichting ‘Boek winst’ is een initiatief van artsen Frank en Inge Tofield. Zij zamelen geld in door de verkoop van gelezen boeken via internet, boekenmarkten en andere evenementen. Regelmatig doneren zij bedragen aan goede doelen. In het verleden gingen flinke bedragen naar bijvoorbeeld het kinderziekenhuis in Lviv, Oekraïne, het Same District Hospital in Tanzania en de Guus Meeuwis Muziekids Studio in ETZ Elisabeth.

Boeken doneren

Veel mensen hebben gelezen boeken in de kast staan die vervolgens niet meer van hun plek komen. De boeken krijgen een tweede leven in de boekentoren. Ze kunnen worden achtergelaten in de grote kist die naast de boekentoren staat. Vrijwilligers controleren of de boeken geschikt zijn voor verkoop en zetten ze in de toren.

Voor meer informatie: www.boek-winst.nu.