Nu te beluisteren: het Tilburg Vakantielied, een ode aan Tilburg als vakantiestad

Vakantielied

De maanden juni, juli en augustus stonden in het teken van Tilburg Vakantiestad. Omdat een reis naar het buitenland voor velen deze zomer geen optie was, was dit hét moment om Tilburg te (her)ontdekken als heerlijke vakantiebestemming. En zoals dat hoort bij vakantiebestemmingen – denk aan Barcelona, Mexico of Ibiza – is er nu ook voor Tilburg Vakantiestad een mooi lied gemaakt.

Van stadsstrand tot zee-aquarium, van Vakantiekermis tot dolfijnen spotten in de Piushaven. Tilburg bood deze zomer een all-inclusive vakantiebestemming, voor en door Tilburgers. De stad liet zien een plek te zijn waar je goed kunt shoppen, heerlijk kunt eten, ultiem kunt relaxen maar ook lekker actief kunt zijn. Ondernemers en de gemeente organiseerden door heel de stad kleinschalige evenementen, waardoor je ook in coronatijd op een verantwoorde manier kon genieten van een zomerse vakantiesfeer.

Conclusie: Tilburg heeft zich dit jaar ook als vakantiebestemming op de kaart gezet.

Ode

Hoog tijd dus voor een ode aan Tilburg Vakantiestad. Het lied werd geschreven én ingezongen door het gastvrije duo Rens Merkelbach en Marloes van der Sterre. Rens ken je misschien als Presentator op Hap Stap Festival, Marloes is actrice, presentatrice en zangeres.

Voor inspiratie trok het tweetal meerdere malen de binnenstad in, om samen met bezoekers het gevoel van Tilburg vakantiestad op papier te zetten. Het Tilburg Vakantielied is dus een lied dóór Tilburgers, iedereen die eraan heeft meegewerkt wordt dan ook bedankt in de aftiteling. Check het vakantielied hieronder:

Gastvrije activiteiten

Het meeschrijven aan het Tilburg Vakantielied was onderdeel van een reeks gastvrije activiteiten in de binnenstad, georganiseerd door Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg, Binnenstad Management TIlburg, Center of Tilburg en BIZ Vastgoedeigenaren Kernwinkelgebied. Meerdere ochtenden per week gingen Center of Tilburg gastvrouwen- en heren het centrum in om het winkelend publiek te vermaken en wegwijs te maken, om zo het winkelen op rustige tijden te stimuleren.

Ook in september zullen er in de binnenstad nog gastvrije activiteiten plaatsvinden. Benieuwd naar het programma? Houd de socials van Center of Tilburg in de gaten.