Oefenmarathon Menwedstrijd Tilburg

Dit jaar geen Nationale samengestelde wedstrijd in Tilburg, wel een oefenmarathon op zondag 25 oktober 2009 vindt op de terreinen van Stalhouderij Bien Venue aan de Bredaseweg 525 in Tilburg een nieuwe editie plaats van de Oefenmarathon in Tilburg. Een menwedstrijd voor kinderen, medewerkers, vrijwilligers en beginners. Voor deze wedstrijd geldt dat het een uitstapje is en blijft voor het hele gezin.

De prachtige hindernissen liggen er op de accommodatie weer prima bij en zijn in samenwerking met parcoursbouwer Hein Verhofstad en Piet Voskens hier en daar weer aangepast. Om kinderen, vrijwilligers, grooms, beginners en wedstrijdrijders met jonge aanspanningen een kans te geven om in zulke mooie, maar technisch moeilijke hindernissen te rijden is jaren geleden gestart met het organiseren van de oefenmarathon. Deze dag moet oppassen om niet ten onder te gaan in zijn eigen succes, want steeds meer deelnemers melden zich aan. Dit jaar start er een maximum van 100 deelnemers, met op de wachtlijst nog een 15 deelnemers. Een deel van deze menners deed afgelopen weekend ook mee in Loon op Zand.

Spectaculair
Deze marathon, puur bedoeld als oefening, start met een vaardigheid (kegeltjesrijden) en daarna worden er nog zeven hindernissen verreden. Elke aanspanning zal ca. 45 – 50 minuten onderweg zijn. De hindernissen liggen allemaal op loopafstand op het terrein van Stalhouderij Bien Venue. Alle deelnemende aanspanningen, enkel-, twee- en vierspannen paarden of pony’s en tandemaanspanningen, volgen hetzelfde traject. Maar door het grote verschil in aanspanningen, van shetlandpony’s tot trekpaarden, van beginners tot wedstrijdrijders, van kinderen tot volwassenen (van 7 tot 75 jaar), zal elke aanspanning er anders uitzien. De deelnemers zijn verdeeld in maar liefst negen verschillende rubrieken.

Programma
De eerste aanspanning start om 8.15 uur. Vervolgens zal er elke 5 minuten een aanspanning starten. De dag zal eindigen rond de klok van vier uur met de vierspan paarden.  Er zullen de hele dag door diverse aanspanningen tegelijkertijd op het terrein in de wedstrijd zitten, dus is er veel te zien in een mooie omgeving. Toegang Gratis. Parkeren gratis.

De voorlopige startlijst vindt u straks op www.menwedstrijd.nl, onder de oefenmarathon en kunt u op zondag gratis ophalen op het wedstrijdsecretariaat.

Sponsors bedankt
Dankzij de sponsoring van Stalhouderij Bien Venue, de gemeente Tilburg (Sportbedrijf), VS Building Care, 4WD Voets, Dekkers Rijtuigen, Sporel Sportprijzen en Stichting Tilburg 2009 kunnen we er weer een mooi feest van maken.