Officieel startsein voor een zelfstandige Tilburgse markt

Na een intensief jaar van voorbereiding is het dan zover. De gemeenteraad van Tilburg heeft in haar vergadering van maandag 2 november 2015 besloten de Tilburgse Markt te verzelfstandigen per 1 januari 2016. Door het terugtreden van de gemeente wordt de weg vrijgemaakt voor een nieuwe Tilburgse aanpak.

In de verschillende bijeenkomsten afgelopen jaar bleek het draagvlak  voor deze verzelfstandiging onder de deelnemende kooplieden groot.  Nu het besluit definitief is moet er in de twee maanden voorafgaand aan de start nog veel werk worden verricht. Het bestuur van de Stichting heeft daarvoor de noodzakelijke werkzaamheden voorbereid en rekent op de positieve en constructieve ondersteuning van de deelnemende marktkooplieden om dit proces zo goed en zo snel als mogelijk te laten verlopen. Tijdens de verbouwing moet de verkoop gewoon doorgaan!

Nieuwe kansen

“De kans om samen te gaan bouwen aan een kwaliteitsmarkt, met meer diversiteit en activiteit en de zo belangrijke saamhorigheid, kunnen we niet laten liggen,” aldus Luc de Liefde, voorzitter Stichting Tilburgse Markten. “We hebben heel veel ideeën om de markten in Tilburg de noodzakelijke boost te geven. Dat gaan we in januari presenteren aan onze achterban. Natuurlijk hebben we begrip voor de zorgen van de deelnemers. Het is een nieuwe weg die we in slaan en daar zal vallen en opstaan zeker bij gaan horen. Maar met een positieve insteek om samen deze pilot in Tilburg tot een succes te gaan maken en met de ‘aanpak – mentaliteit’ van de ambulante handel, hebben we daar als bestuur alle vertrouwen in.”