Officieel gestart met bouw van appartementen in Spoorzone

clarissenhof

Goed oplettende Tilburgers hebben het vast al gezien: in de Spoorzone is Van de Ven Bouw en Ontwikkeling bv begonnen met de bouw van Clarissenhof; een nieuwbouwproject bestaande uit woningen en appartementen, ontwikkeld door SDK Vastgoed. Dit ambitieuze project  is het eerste in zijn soort voor de Spoorzone.

Omdat de meeste toekomstige bewoners op vakantie waren is de start van de bouw gisteren – 1 september – officieel gevierd. “Iedereen is heel enthousiast over het project. De toekomstige bewoners kunnen elkaar zo op een feestelijke manier leren kennen en  proosten op de start.” Vertelt Esther van der Veer, makelaar van Clarissenhof Makelaars. Refererend aan de religieuze locatie van het Clarissenhof heeft Pastoor Van Noorwegen (de pastoor van de Heuvelse Kerk) de officiële handeling verricht en het project op bijzondere wijze gezegend.

Helft appartementen verkocht

In totaal komen er 342 appartementen in het Clarissenhof. Het project bestaat uit 70 koopappartementen, bijna 220 huurappartementen die verhuurt worden via Woninginzicht.nl  en nog ruim 50 appartementen voor de vrije verhuur. Ruim de helft van de koopappartementen is al verkocht. De meeste mensen die interesse hebben zijn mensen uit Tilburg zelf die naar de binnenstad willen trekken. De sfeer van de Spoorzone zit vol met leven en bruist van alle festiviteiten. Dat is volgens de makelaar een belangrijke reden dat mensen hier willen wonen.

pastoor

Intieme opzet

De appartementencomplexen worden in een aantal fases gebouwd in het hart van de Spoorzone tussen de Burgemeester Brokxlaan en de Lange Nieuwstraat. Het project is anders dan de meeste projecten. “Het gaat om vrij kleine gebouwtjes die onderdeel uitmaken van een groter geheel. Deze opzet maakt Clarissenhof vrij intiem. De balkons zullen heel mooi worden en er komen veel levendige buitenruimtes. De appartementen zijn lekker praktisch en ook betaalbaar.”

De meeste appartementen zijn twee- of driekamerappartementen. De ligging tegenover de  Clarissenkapel heeft een rol gespeeld in de architectuur van de nieuwe appartementengebouwen. De stijl is terug te zien in het ontwerp van voormalig Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol van Dok Architecten.

 

Betaalbaar

De goedkoopste appartementen kosten € 100.000,-, de gemiddelde prijs ligt tussen de € 150.000,- en € 200.000,-. De betaalbaarheid van de appartementen in combinatie met de ligging zorgt ervoor dat de appartementen ook populair zijn onder starters. “Niet alleen de twintiger, maar ook de vijftiger is gecharmeerd van het project. Er zijn zeker nog kansen voor mensen die interesse hebben om te gaan wonen in Clarissenhof. Via de website kan men zich aanmelden voor dit karakteristieke stukje Tilburg.

Minimale overlast

Van de Ven Bouw en Ontwikkeling BV doet er alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Omwonenden worden tijdig op de hoogte gebracht van de werkzaamheden. De last die ze gaan ondervinden van de bouw zal meevallen. ” Het bouwverkeer gaat over de Burgermeester Brokxlaan, dus daar heeft de buurt weinig last van.” Verder biedt de realisatie van het project ook voordelen voor de omwonenden. “Er komt heel veel groen bij en alles is openbaar. Dit wordt dus ook een mooie plek om lekker doorheen te wandelen.”

  • Ontwikkelaar Clarissenhof: SDK vastgoed, een Volker Wessels onderneming
  • Bouwer Clarissenhof: Van de Ven Bouw en Ontwikkeling bv, een Volker Wessels onderneming
  • Makelaar: Clarissenhof makelaars 013 – 542 61 59
  • Meer info: www.clarissenhof.com