Officiële opening StadsTuinderij Piushaven

Stadstuinderij

StadsTuinderij Piushaven, aan de Havendijk op de hoek met de Gondelstraat is eind maart van start gegaan, op dat moment nog een kale vlakte. Inmiddels heeft deze locatie van 7 hectaren een bijzondere ontwikkeling doorgemaakt; er groeien nu vele groenten, zoals: diverse soorten sla, meerdere variaties aan koolgewassen, bonen, aardappelen; en in twee grote tunnelkassen staan komkommers, tomaten, pepers, paprika’s en aubergines. 

Al deze smakelijke gewassen worden omzoomd door een welig tierende bloemenzee waartussen twee schotse hooglanders, moeder en dochter, een thuishaven hebben gevonden, evenals de bijenvolken van Stadsimker Marcel Horck.

StadsTuinderij Piushaven wordt mogelijk gemaakt dankzij de vele vrijwilligers die heel hard werken om dit terrein, dat eigendom is van De Wever, in een groene en eetbare oase te veranderen, en dat in het centrum van Tilburg. Bovendien steunen veel bedrijven dit project met materialen en inzet van mensen. Op vrijdag 3 juli om 16.00 uur zal StadsTuinderij Piushaven officieel worden geopend.

Ter plaatse wordt het werk gecoördineerd door Theo Sanders, terwijl Roland Samuels, namens Stichting Social Energy, de coördinatie van de inmiddels 80 vrijwilligers op zich neemt. De algemene coördinatie van StadsTuinderij Piushaven is in handen van Hein van den Hurk namens Het Werkt v.o.f.