Oktober Dansmaand in Tilburg

Een volle maand dans op de Tilburgse podia, pleinen en straten! Vanaf 1 oktober barst Oktober Dansmaand, een jaarlijks terugkerend evenement van Tilburg Dansstad, weer los. Je ziet internationale topvoorstellingen uit onder meer Frankrijk en Indonesië. Er is ruimte voor debat en ook het danstalent van Fontys Hogeschool voor de Kunsten laat zich zien.

Moving Futures

Een gloednieuw initiatief is Moving Futures, waarbij DansBrabant een aanstormende generatie choreografen presenteert. Moving Futures vindt plaats in De NWE Vorst en de Tilburgse binnenstad en biedt vooral dans, maar ook film, wetenschap, guerrilla dans op locatie, poëzie én een dansfeest.

Dans en live muziek

Bij de voorstellingen in Theaters Tilburg spelen dans en live muziek een grote rol. Bij dansgezelschap LeineRoebana draaien de dansers om stervioliste Liza Ferschtman en ICKAmsterdam werkt in De Soprano’s samen met Opera Zuid. De openingsvoorstelling Homebody op 1 oktober  in de schouwburg, wordt gedanst door solisten van het Nationale Ballet op live muziek van Colin Benders (Kyteman). De hoofdrol in deze indrukwekkende Dansmaandopening is voor actrice Monic Hendrickx (Penoza).

DansDropping

Als kick-off voor de Dansmaand vindt op zondagmiddag 28 september DansDropping plaats. Een gratis evenement in de Tilburgse binnenstad. Van Urban tot modern. Van professionele dansers en dansmakers tot een amateurkarvaan. Met dans in de etalages, portieken, straten en  fonteinen.

Maar er is meer

In het uitgebreide programma van Oktober Dansmaand valt er voor elke dansliefhebber wat te beleven: van Scapino Ballet Rotterdam tot ISH. Van kindervoorstellingen tot overweldigende moderne dans van Jelena Kostić of Compagnie Olivier Dubois. Kijk voor het volledige programma van Oktober Dansmaand op www.tilburgdansstad.nl.

Dansmaand en Dansdropping worden georganiseerd door Tilburg Dansstad (Theaters Tilburg, DansBrabant, De NWE Vorst, Fontys Hogeschool voor de Kunsten en Factorium). DansDropping is  een bijzondere samenwerking met de ondernemers in de  binnenstad.

FOTO: Remco Van Dun