Oktoberfest, Diggy Dex, Tilburgse Tonnentocht & meer: dit zijn de leukste uittips voor dit weekend!

Weet jij nog niet wat je wilt gaan doen dit weekend? Geen zorgen, wij zetten zoals gewoonlijk de leukste uittips van dit weekend voor jou op een rijtje! Lees snel verder. 

#1: Oktoberfest in de Koepelhal

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober wordt de Koepelhal omgetoverd tot een stukje Duitsland en viert Oktoberfest Tilburg haar Geburtstag! Haal je lederhosen maar vast uit de kast, want het wordt weer een knotsgek weekend in oktober. Tickets koop je hier.

#2: Het Zuidelijk Toneel: ‘Een leuk avondje uit’ in de Schouwburg (8+)

Zin in een leuk avondje uit? Ga dan op vrijdag 15 oktober naar de familievoorstelling ‘Een leuk avondje uit’ van Theater Artemis, het paleis en Het Zuidelijk Toneel. Het is een musical over emoties en wat er gebeurt als je die probeert te onderdrukken. In deze musical voor het hele gezin krijgen pech, verdriet, angst, schaamte, jaloezie en eenzaamheid allemaal hun eigen spetterende shownummer. De spelers dansen en zingen alsof hun leven ervan afhangt. Kaartjes bestel je hier!

#3: Lucas Hamming in de Schouwburg

Op vrijdag 14 oktober is singer songwriter Lucas Hamming te zien in Schouwburg Concertzaal Tilburg. Hij wil het anders aanpakken: geen rockmuziek, festivals, jankende gitaren, maar alleen met een gitaar, zonder band, in een theaterzaal, dat is genoeg. Even écht tijd en ruimte om zich tot zijn publiek te richten, om iets te vertellen. Dan heeft het publiek ook even écht de gelegenheid om te luisteren. Om de woorden van Lucas langzaam op te nemen, te overdenken, in te laten werken. Een kaartje kost €21,50. Ben je 26 jaar of jonger? Dan betaal je slechts €12,50 voor een kaartje. Je kunt ze hier bestellen.

#4: Diggy Dex met liveband in Poppodium 013

Draai met Diggy Dex mee op het lied van het leven tijdens de Carrousel tour! Deze singer songwriter staat te springen om samen met zijn bandleden zijn album ‘Carrousel’ live te spelen op zaterdag 15 oktober in Poppodium 013. Tickets kosten €25,- (incl. servicekosten) en beschikbaar via de website.

#5: Kindercollege Bijen en workshop Insectenhotel

Op zaterdag 15 oktober vertelt Stadsimker Marcel Horck tijdens het kindercollege je eerst iets over zijn eigen bijen. Waar ze wonen, hoe ze leven en hoeveel aardbeien ze maken. Uiteraard kun je ook levende bijen (achter glas) zien en natuurlijk mag je ook honing proeven. Na de pauze vertelt hij over al die andere bijen, waarna je ook nog je eigen ‘insectenhotel’ gaat maken. Deze kan je thuis in je tuin ophangen. Tickets reserveren doe je hier.

#6:  Tilburgse Tonnentocht Bockbier editie

(Bock)bierliefhebbers opgelet! De horecazaken aan het Piusplein en de Paleisring organiseren gezamenlijk de Tilburgse Tonnentocht op zondag 16 oktober. Tussen 14:00 en 20:00 uur staan bockbieren centraal. Je kunt bij elke zaak een bockbier en bijpassend hapje bestellen voor een zacht prijsje. Bij elke deelnemende kroeg kun je een ‘menu’ halen waarop de deelnemende kroegen staan en welk bockbier ze serveren.

 

#7: Tilburg Trappers – ESC Wohnbou Moskitos Essen

Op zondag 16 oktober spelen onze Tilburg Trappers een thuiswedstrijd tegen ESC Wohnbou Moskitos Essen. De wedstrijd is in het IJssportcentrum in Stappegoor en begint om 15:00 uur. In de ijshal is het ook voor en na de wedstrijd gezellig. Zo is er een biergarten waar je een drankje kunt drinken en een hapje kunt nuttigen. Oftewel: alle ingrediënten voor een leuk dagje uit zijn aanwezig bij een wedstrijdbezoek aan Tilburg Trappers.

Meer uittips

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke dingen te doen dit weekend. Dat kun je checken in onze uit-agenda. Fijn weekend!