Oktobermaand Mariamaand bij de Hasseltse Kapel

Oktober is een iets minder bekende Mariamaand dan mei, maar het is wel een Mariamaand! Deze maand is het namelijk de Rozenkransmaand.

Dinsdag 7 oktober
Op dinsdag 7 oktober wordt het hoogfeest Onze Lieve Vrouwe van de Rozenkrans gevierd met een Heilige Mis in de Hasseltse Kapel. U bent welkom om 10.00 uur op het Hasseltplein 7.

processie-hasseltse-kappel

Donderdag 9 oktober
Toen vier jaar geleden in de oktobermaand voor de eerste keer de Lichtjesprocessie werd gehouden, konden we niet vermoeden dat de belangstelling daarvoor zo groot zou zijn. En de belangstelling is in de jaren daarna onverminderd groot gebleven. Op donderdag 9 oktober 2014 wordt, als onderdeel van de Rozenkransmaand, daarom voor de vierde keer de Marialichtjesprocessie gehouden, waarvoor iedereen, jong en oud, van harte is uitgenodigd.

We beginnen om 19.00 uur met een korte gebedsdienst in de ontmoetingsruimte van Zorgcentrum De Hazelaar. Daar zijn ook kaarsjes en elektrische lichtjes verkrijgbaar. Van hieruit vertrekken we in processie naar de Hasseltse Kapel, waarbij het Mariabeeld wordt meegedragen door vertegenwoordigers van de diverse gilden van Tilburg. Onderweg houden we een paar keer stil bij enkele staties voor een gebed en een lied en sluiten af met een kort samenzijn bij de Hasseltse Kapel, met koorzang.

Aan de Lichtjesprocessie wordt onder meer medewerking verleend door het pastoraal team van de Stichting De Wever, het pastoraal team van de parochie De Bron en jongeren van De Mandala.

Aanvang om 19.00 uur in Zorgcentrum De Hazelaar (ontmoetingsruimte).

Lourdes

Donderdag 30 oktober

Op 30 oktober wordt in de Hasseltse Kapel, vanwege de Rozenkransmaand, de met vele prijzen bekroonde film “Lourdes” vertoond. Deze film uit 2010 gaat over een verlamde vrouw, die op bedevaart gaat naar Lourdes. Hoewel ze niet gelovig is, hoopt ze in het Franse bedevaartsoord Lourdes op een miraculeuze genezing. Zomaar opstaan uit een rolstoel, daar mag je niet echt op rekenen, aldus een dienstdoende priester.

Wonderen? Zelfs in Lourdes twijfelt men er aan, maar dat maakt het bedevaartsoord niet minder populair. En wat nu als er toch een wonder zou gebeuren? Deze film vertelt op een subtiele manier over hoop, geloof en de grillen van het leven.

De film begint om 20.15 uur. De kapel is open vanaf 19.45 uur. De entree bedraagt € 7,50. Kaarten kunnen vooraf per mail worden gereserveerd via beheerder@hasseltsekapel.nl of telefonisch via nummer 013 – 468 10 89.

hasselste-kapel