Olly Ink take-over bij LOC Brewery: ‘’Het is tof om onze passies te combineren’’

Flashdesigns tatoeëren midden in een bierbrouwerij. Dat doet tattoo-artiest Tess Olijerhoek (Olly Ink) binnenkort bij LOC Brewery in de Spoorzone . De inmiddels tweede editie van deze Olly Ink take-over vindt plaats op 1 maart. Tussen 19:00 uur en 23:00 uur laat Tess haar creativiteit de vrije loop tussen de brouwketels. Tess vertelt samen met medeorganisator en manager van LOC, Teun Vugts, over het evenement.
Foto: Lars Raaijmakers

Het idee voor de Olly Ink take-over komt vanuit een idee van Tess. In haar studio werkt ze alleen en daardoor vindt ze het leuk om samenwerkingen aan te gaan. Ze zit vaak genoeg bij Teun aan de bar, daar kennen de twee elkaar van. ‘’Toen ik voorstelde om tussen de ketels te tatoeëren, zei Teun vrijwel meteen ja’’, Aldus Tess. Na het succes van de eerste editie op 3 november vonden de twee het geen moeilijke beslissing om het evenement nog eens te organiseren. ‘’Het organiseren van deze avond verliep soepel. We gaan meer met elkaar om als vrienden dan als collega’s, dat zorgt voor een fijne sfeer.’’

Het evenement

Tijdens het tatoeëren is de brouwerij gewoon geopend. Je kunt lekker een biertje bestellen en er is genoeg aanbod voor een hapje eten. Er staat ook een DJ te draaien. Teun: ‘’Het is bij LOC iedere vrijdag volle bak, dat zal nu niet anders zijn. Er is alleen iets extra’s gaande.’’ Gasten van LOC zijn van harte welkom om een kijkje te nemen op de brouwvloer, wel op gepaste afstand natuurlijk. Ook vanaf de vide is er ruimte om te kijken naar het tatoeëren. De flashdesigns die Tess gemaakt heeft, zijn te vinden op haar Instagram. Via daar kunnen mensen zich inschrijven voor een van de kleine tatoeages. Elk van de acht designs wordt één keer gezet. ‘’De avond zit eigenlijk zo goed als vol, maar er is nog plek voor één extra flashdesign’’, Aldus Tess.

Bier drinken

De personen die getatoeëerd worden, zijn vrij in de keuze of ze een biertje drinken of niet. ‘’Één biertje mag wel, want je bent toch in een brouwerij, maar drinken, wordt meestal afgeraden voor het nemen van een tattoo’’, zegt Tess. Als iemand te dronken is, mag ze altijd nog ‘nee’ zeggen, zo’n situatie is niet fijn voor de tatoeëerder en ook niet voor diegene die op tafel ligt. ‘’Vorig jaar ging het supergoed, dus ik ga ervan uit dat dat nu weer zal zijn. Iedereen let op met wat ze drinken. Het is ten slotte iets wat je op je eigen lijf gaat zetten, dus dan wil je dat dat goed gaat. Het blijft ieders eigen verantwoordelijkheid.’’

Vergelijkbare samenwerkingen

Le Flux is een zaak in Tilburg die een soortgelijk concept hanteert met een tattoo studio en kledingzaak ineen. Tattooshop The Circle organiseert eens in de zoveel tijd een flashdesign-avond bij Theater de Nieuwe Vorst. ‘’Ik doe dit zelf ook op verschillende plekken. Bij LOC Brewery natuurlijk, maar ook bij Tweedehands het Festival in maart, daarnaast ben ik nog bij Tilt Festival aan het werk geweest vorig jaar’’, Vertelt Tess.

Een paar vaste gasten van LOC Brewery lieten vorige editie een tattoo zetten. Teun: ‘’De tattoos zijn in brouwerij-thema en dragen daarbij ook wel een knipoog naar LOC. Soms komen vaste gasten bij ons binnen en dan showen ze de tattoo van vorige editie weer even. Het is leuk om te zien dat we tevreden gasten hebben en dat zij onze gebundelde passies waarderen.’’

Tess: ‘’Een groot succes kunnen we het wel noemen. Het was vorige editie erg gezellig en druk. Dat heeft ons ook gemotiveerd om het nog een keer te doen.’’ De twee hebben weinig aangepast aan het concept van vorig jaar. ‘’Wat mij nog tof lijkt is om andere makers uit te nodigen. Bijvoorbeeld een barbier, schilder of iets in die richting’’ zegt Tess.

Een derde editie

De twee organisatoren achten de kans aanwezig dat er een derde editie zal volgen. Ook geeft Teun nog een hint: ‘’Er komt hier bij LOC een muziekfestival, waar een artiest langskomt die dan, óf tattoos zet óf een kunstwerk maakt. Wie dat is, is nog een verrassing, wel kan ik alvast tippen dat dit evenement op 25 mei is. Het is in samenwerking met een klein Tilburgs recordlabel. Meer informatie volgt nog.’’ Of Teun zelf een tattoo ga zetten? ‘’Nee. Ik heb al een beer themed tattoo. Ik zou er zeker een door Tess laten zetten, want ze is super getalenteerd, maar dan liever bij haar in de studio in plaats van in onze brouwerij’’, zegt Teun.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tess Olijerhoek (@olly.ink)

Meer informatie

Ben je benieuwd naar het evenement? Kijk dan op de site van LOC Brewery of op de Instagram van Olly Ink!