Omleidingen door de Tilburgse Kermis

Het is klaar. Gedaan. Afgelopen. Tien dagen lang was Tilburg het middelpunt voor de kermisliefhebber. Maar nu – maandag 28 juli –  is het tijd om de boel af te breken. De binnenstad kan daardoor lastig bereikbaar zijn. Bekijk hier waar je op moet letten

Tot en met woensdag 30 juli (12:00 uur) zijn de wegen rondom de binnenstad niet goed bereikbaar. Na de kermis is de Spoorlaan ook nog ongeveer 14 dagen afgesloten in verband met werkzaamheden.

Wegafsluitingen
Vanaf dinsdag 16 juli 18.00 uur tot woensdag 31 juli 12.00 uur zijn de volgende wegen afgesloten voor al het verkeer:

  1. Besterdring vanaf het NS-plein tot en met het Besterdplein (oversteek nog mogelijk via Johannes van Oisterwijkstraat)
  2. Beide rijbanen van het NS-plein tussen de Spoorlaan en de Besterdring
  3. Noordzijde van het NS-plen, toegang Koestraat
  4. NS-plein (parkeerterrein)
  5. Spoorlaan met het kruispunt Heuvelring, NS-plein
  6. Heuvelring tussen de Spooraan en het Piusplein
  7. Paleisring
  8. Stadhuisplein vanaf het Kantongerecht tot de Paleisring

Openbaar vervoer

Van dinsdag 16 juli 18.00 uur tot en met woensdag 30 juli zijn (grote delen van) de Spoorlaan, Heuvelring, Paleisring en Besterdring vanwege de kermis afgesloten. Hierdoor rijden veel bussen een andere route en is de dienstregeling tijdens de kermis aangepast. Veel haltes binnen de ringbanen komen hierdoor te vervallen. Houd hiervoor de website van Veolia goed in te gaten.

Meer weten over de bereikbaarheid tijdens en na de kermis? Bekijk dan dit artikel. Hier lees je alles over parkeren en bereikbaarheid.