On Stage en lokale kunstenaars werken samen

On Stage biedt podium aan kunstenaars uit de omgeving.

Donderdag 13 t/m zondag 16 juni speelt Stichting studentenmusical On Stage haar nieuwe productie The Wild Party in Theaters Tilburg over een decadent New Yorks feest met een bloedstollend einde. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Na successen als Jekyll & Hyde, Rent en Bad Girls: The Musical nemen de 24 castleden van Stichting studentenmusical On Stage het publiek dit jaar mee naar een New Yorks feestje met een gastenlijst vol excentrieke types. De artistieke leiding is dit jaar opnieuw in handen van Carla de Waal (artistieke & muzikale leiding) en Geertje Hochstenbach (regie & choreografie).

Een vreemd, sexy en bloedstollend feest
De relatie tussen danseres Queenie en clown Burss heeft zijn beste tijd gehad. Om hier verandering in te brengen, organiseren ze een groot en wild feest. Onder de vrijgevochten en artistieke gasten bevinden zich ook Kate, een vroegere rivale van Queenie, en haar nieuwste verovering Mr. Black. Het wordt een avond vol spanning, opwinding, drank en drugs waarin vrijheid leidt tot jaloezie en onbegrip uiteindelijk tot moord. On Stage speelt graag dicht op de huid van de toeschouwer. Daarom is er voor gekozen om het publiek óók op het podium te laten plaats nemen. Een bijzondere ervaring.

Samenwerking met lokale kunstenaars
Uniek aan The Wild Party is de samenwerking die On Stage met lokale kunstenaars aan gaat. The Wild Party is tenslotte een verhaal over het kunstenaarsleven; veel personages in de musical zijn kunstenaars. Om hieraan extra culturele waarde te geven gaat On Stage het werk van lokale kunstenaars inzetten. Fotografen, beeldhouwers, schilders en andere beeldend kunstenaars zullen de kans krijgen rondom de voorstellingen van The Wild Party te exposeren. Daarbij zal het werk van een aantal kunstenaars niet alleen rondom de voorstellingen te zien zijn, maar ook daadwerkelijk verweven worden in het decor van The Wild Party.

The Wild Party biedt dus niet alleen, zoals On Stage ieder jaar doet, de kans aan 24 jonge mensen om op hoog niveau een musical op de planken te brengen, maar geeft ook beeldend kunstenaars de mogelijkheid hun werk op een unieke en theatrale wijze te presenteren aan een geheel nieuw publiek.

The Wild Party is donderdag 13 t/m zondag 16 juni te zien om 20:15 uur in Schouwburg Tilburg. Op zondag 16 juni is er ook een matinee-voorstelling om 14.30 uur.  Kaarten kosten € 17,50 (incl. administratiekosten) en zijn te bestellen via Theaters Tilburg: www.theaterstilburg.nl / 013-5432220. Voor meer informatie, kijk op: www.onstage-tilburg.nl.