Ondanks huidige situatie genoeg te doen tijdens Koningsdag in Tilburg: check hier wat!

koningsdag 2021 slider

Dit jaar wederom geen grote evenementen in het Leijpark, op de Korte Heuvel of het Piusplein tijdens Koningsdag. Maar Tilburgers genieten op dinsdag 27 april uiteraard wel van een vrije dag. En dus is er genoeg te doen. Uiteraard volledig coronaproof. We zetten de leukste activiteiten tijdens Koningsdag 2021 in Tilburg voor je op een rijtje. 

Officiële programma Oranje Comité Tilburg

Normaal gesproken organiseert het Oranje Comité Tilburg allerlei leuke evenementen tijdens Koningsdag in Tilburg. Ook dit jaar staan er coronaproof activiteiten op het programma. Zo gaat de traditionele Oranje Rally door, kun je heerlijke taarten winnen als je ’s ochtends vroeg de vlag uithangt en geven ze in samenwerking met VVV Tilburg oranje wimpels weg. Check dit artikel voor meer informatie.

Meer leuke tips tijdens Koningsdag in Tilburg

Buiten het officiële programma van het Oranje Comité Tilburg is er nog veel meer te doen in Tilburg op Koningsdag. We geven je wat tips.

Royal Driving Dinner door de regio

Tijdens Koningsdag kun je weer genieten van een driving dinner door de regio. Bij vijf restaurants geniet je van een culinair gerecht. Uiteraard dien je jezelf van te voren aan te melden en is de dresscode ‘koninklijk’. Er is tevens een wijnarrangement en BOB-arrangement bij te boeken.

Picknickdag in het Wilhelminapark door Café Mimi

Ken jij Café Mimi? Het nieuwe café is gevestigd aan het Wilhelminapark. Tijdens Koningsdag verzorgen ze een leuke picknick. Je kunt de picknickmand reserveren voor €9,75 per persoon. De mand is goedgevuld en bestaat uit veel benodigdheden om te genieten van een heerlijke picknick.

Studio voor Thuismarkt op de Korte Heuvel

Studio Tilburg organiseert op Koningsdag van 12:00 – 18:00 uur een Studio voor Thuismarkt aan de Korte Heuvel. Je kunt verschillende producten voor stuntprijzen kopen.

Take-away kraampjes aan de Piushaven

Tijdens Koningsdag kun je bij een aantal zaken voor het laatst genieten van de kraampjes op de kade van de Piushaven. Zo gaat het kraampje op het terras van Eethuis Twintig na Koningsdag weg om plaats te maken voor het terras. Aan de Piushaven (en Moerenburg) vind je kraampjes bij Eethuis Twintig, Restaurant Harboury en Café Zomerlust. Ook bij Stadsbrouwerij013 kun je terecht voor heerlijke take-away biertjes en hapjes.

Sportieve Koningsdag

Ook voor Koningsdag heeft Beweegteam Onderwijs een leuke activiteit bedacht voor kinderen en hun ouders; de Koninklijke Route. In verschillende wijken in Tilburg is een sportieve route uitgezet, deze zijn te vinden op deze website. Deze routes kun je wandelend, hardlopend, skatend of steppend uitvoeren.

Koningsdagacties

Ook zijn er verschillende Koningsdag acties in Tilburg. We zetten het voor je op een rijtje.

  • Albert Heijn XL: heerlijke oranje tompoucen, soesjes en meer.
  • Meesterbakker van Iersel: verkopen diverse varianten oranje gebak.
  • Friandries: heeft heerlijke Koningsbonbons gemaakt.
  • Tuinhuis Culinair: Hollandse pubquiz, Hollandse borrelbox met oranje cocktails of bierpakket en meer. Ook bieden ze een gourmetbox aan.
  • The Talk: Koningsdag borrelbox met cocktails en borrelhapjes.

Missen wij iets?

Missen wij leuke acties en coronaproof evenementen tijdens Koningsdag? Stuur dan een mailtje naar info@tilburg.com.